Fotomontage HLN: Koning Charles III en de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern.
Volledig scherm
Fotomontage HLN: Koning Charles III en de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern. © Victoria Jones en Marty Melville / AFP

Premier Ardern: “Nieuw-Zeeland wordt nog tijdens mijn leven republiek”

De premier van Nieuw-Zeeland is ervan overtuigd dat het land uiteindelijk een republiek wordt en dat de Britse vorst niet langer als staatshoofd zal gelden. “Ik denk wel dat we op termijn die kant opgaan”, zei Jacinda Ardern op een persconferentie in hoofdstad Wellington.

5 reacties

 • nicky vandee

  3 maanden geleden
  Mijn opinie Dream on meisje . Zullen dit niet laten gebeuren.
 • Gilbert Remy

  3 maanden geleden
  Jacinda Ardern zal de volgende verkiezingen niet meer verkozen worden, dat is een zekerheid. De rest is speculatie.
 • An Vanden Bossche

  3 maanden geleden
  Nieuw-Zeeland is eerder een succesvol opgerichte nieuwe staat en was niet echt een kolonie. De monarchie biedt niets dan voordelen en geeft een aantal landen dat beetje serieux.
 • Johny Goessens

  3 maanden geleden
  Het is feest in de ex-kolonies van UK en de nog de nog resterende landen van het Gemenebest en terecht ! Niet meer van deze tijd toch !
 • Danny Janssens

  3 maanden geleden
  Deze vraag zou in elke monarchie moeten gesteld worden.
 1. Ruziënde William en Harry herenigd, maar voor hoelang? “Hier gingen lange onderhandelingen aan vooraf”
  PREMIUM
  ROYALTY

  Ruziënde William en Harry herenigd, maar voor hoelang? “Hier gingen lange onderhande­lin­gen aan vooraf”

  De prinsen William en Harry hebben zaterdag aan Windsor Castle het volk gegroet in een zeldzame, gezamenlijke verschijning. Geen mooier eerbetoon dan dit aan hun overleden grootmoeder. Is de dood van koningin Elizabeth de eerste stap naar een verzoening? Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter heeft weinig hoop. “De praktijk toont dat de tijd er nog niet rijp voor is.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.