REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Potentiële presidentskandidaat Bloomberg schenkt recordbedrag van 1,5 miljard aan Amerikaanse topuniversiteit

Michael Bloomberg (76) studeerde in 1964 af aan de befaamde Amerikaanse universiteit Johns Hopkins. Een jaar later doneerde hij 5 dollar. Dat bedrag groeide de jaren nadien aan tot maar liefst 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro). Daarbovenop schenkt Bloomberg nu nog eens een sloef van 1,8 miljard dollar of 1,5 miljard euro. De ex-burgemeester van New York is een van de mogelijke presidentskandidaten voor de Democraten in 2020.

19 reacties

 • marc De Maeseneire

  3 jaar geleden
  Hun belangen een plaatsje geven, daar zijn de Amerikanen meesters in.
 • jan geboers

  3 jaar geleden
  wschl. 1,5 miljard geschonken en 2,5 miljard belastingvoordeel.
 • Frank De Witte

  3 jaar geleden
  Presidentskandidaten moeten oud zijn, jonge snotneuzen zijn veel te impulsief omdat ze onervaren zijn. Binnen de kortste keren heb je oorlog. Niemand zit daar achter te wachten.
 • paul lemmens

  3 jaar geleden
  in de US is alles te koop zelfs de hoogste job , zijn ze daarom niets waard
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Veel te oud! Het presidentschap lijkt zo wel een functie van mentale stuiptrekkingen.
 1. Democratische hoop en politieke rocker Beto O’Rourke blijft zichzelf in verliezersspeech: “Ik ben zo fucking trots op jullie”

  Democrati­sche hoop en politieke rocker Beto O’Rourke blijft zichzelf in verliezers­speech: “Ik ben zo fucking trots op jullie”

  Hij verloor, maar toch lijkt de weg naar 2020 helemaal open te liggen voor de Democratische hoop op de toekomst, Beto O’Rourke uit El Paso. De ex-muzikant stond voor een lastige opdracht in de bloedconservatieve staat Texas en nam het op tegen de bekende Republikein Ted Cruz. Die haalde het nipt, maar de passage van O’Rourke was indrukwekkend. Tot aan zijn verliezersspeech zelfs, waarin hij nog eens het gewraakte F-woord bovenhaalde, live op televisie. Een politieke rocker, die als hij wil, nog lang niet uitgezongen is.