Liz Truss haalt mogelijk het einde van de dag niet als Brits premier, klinkt het.
Volledig scherm
Liz Truss haalt mogelijk het einde van de dag niet als Brits premier, klinkt het. © AFP

Positie Britse premier Truss wankelt door onrust binnen partij

Een groeiend aantal conservatieve parlementariërs roept de Britse premier Liz Truss op om op te stappen. Volgens Sky News hebben inmiddels veertien partijgenoten aangegeven dat het tijd is voor Truss om te vertrekken.

2 reacties

 • Geert Landsman

  3 maanden geleden
  Ze weten het niet meer en toch weigeren ze te aanvaarden dat Brexit nog altijd hun grootste stommiteit is.
 • Christophe De Vos

  3 maanden geleden
  Er is blijkbaar 'something rotten in the state of Gret-Britain', want de toxische atmosfeer van de Brexit is duidelijk niet gaan liggen. Ironisch ook dat een eerste minister die direct werd vergeleken met Thatcher - en om dat kracht bij te zetten meteen stoere uitspraken deed dat ze bereid was om een atoombom op Rusland te gooien - na een beetje intern gekrakeel het hazenpad kiest.
 1. “Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar”
  15

  “Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar”

  De Brexit kost de Britse economie zo’n 100 miljard pond per jaar, hebben economen van data- en persbureau Bloomberg uitgerekend. Omgerekend is dat bijna 114 miljard euro. Het vertrek van de Britten uit de Europese Unie laat zich volgens de deskundigen op meerdere manieren voelen. Zo staan de investeringen onder druk en kampen Britse ondernemingen met een groot tekort aan arbeidskrachten. Daardoor zou de Britse economie nu 4 procent kleiner zijn dan zonder de Brexit het geval zou zijn geweest.
 2. Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomstoring

  Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomsto­ring

  Door een enorme stroomstoring in Tilburg en omgeving zaten dinsdagmiddag ruim 38.000 gebruikers in de regio een tijdlang zonder elektriciteit. Opvallend: door de panne zat ook de hele Efteling zonder stroom. Verschillende bezoekers moesten uit attracties geëvacueerd worden. Even voor 16 uur kon de storing verholpen worden, meldt netbeheerder Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat “de meeste attracties binnen nu en korte tijd” weer gaan draaien. Niemand heeft ondersteboven vastgezeten, aldus nog het pretpark.
 1. Russische oud-vicepresident: "Poetin maakt zich belachelijk door zich te omringen met absoluut incompetente militaire leiders”
  64

  Russische oud-vicepresi­dent: "Poetin maakt zich belache­lijk door zich te omringen met absoluut incompeten­te militaire leiders”

  Aleksandr Roetskoj (75), die diende als plaatsvervanger van president Boris Jeltsin, heeft fors uitgehaald naar de huidige Russische president, zoals je in de video bovenaan kan bekijken. Hij zegt dat de invasie nooit had mogen plaatsvinden. Hij beschuldigt Vladimir Poetin van het “zinloos” doden van tienduizenden Russische soldaten die in de oorlog als “kanonnenvoer” zijn gebruikt.