ANP
Volledig scherm
© ANP

Portugees met 102.000 euro in jaszakken aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee in Nederland heeft een 45-jarige man uit Portugal aangehouden die 102.000 euro in zijn jaszakken had verstopt. De man was vlak daarvoor op de luchthaven van Schiphol geland met een vlucht uit Zwitserland. Bij de douane werden tijdens een controle enveloppen met daarin de bankbiljetten in zijn jas gevonden.

 1. Rusland oefent met Yars-raket: “Áls ze dit systeem inzetten, is het einde van de wereld nabij. Punt”
  PREMIUM

  Rusland oefent met Yars-ra­ket: “Áls ze dit systeem inzetten, is het einde van de wereld nabij. Punt”

  De Russische troepen zijn aan het oefenen met hun nieuwste ballistische raket, genaamd Yars. Is het hun bedoeling om deze nucleaire tuigen binnenkort op westerse landen te laten neerkomen? Luitenant-kolonel Tom Simoens ziet er vooral veel spierballengerol in, maar waarschuwt voor de gevolgen als Rusland het tuig ooit écht zou inzetten. “Het zijn deze wapens waar de Russen het over hebben wanneer ze zeggen dat ze Londen kunnen platleggen.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Poetin krijgt te horen dat nucleaire ijsbreker niet gebouwd kan worden zoals voorzien nadat Rusland zelf cruciale fabriek in Oekraïne bombardeerde

  Poetin krijgt te horen dat nucleaire ijsbreker niet gebouwd kan worden zoals voorzien nadat Rusland zelf cruciale fabriek in Oekraïne bombardeer­de

  De Russische president Vladimir Poetin heeft te horen gekregen dat zijn prestigieuze nucleaire ijsbreker ‘Rossiya’ niet gebouwd kan worden zoals gepland. Dat meldt de Russische zakenkrant ‘Kommersant’. Oorzaak is dat de staalfabriek in Oekraïne die grote rompcomponenten voor het vlaggenschip moest maken, zwaar beschadigd is geraakt bij een bombardement. Dat werd uitgevoerd door Rusland zelf.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.