De bekende tram aan de Bairro Alto in Lissabon rond 21.00 uur. Sinds 1 juli is opnieuw een avondklok ingegaan in de Portugese hoofdstad. Iedereen moet ten laatste tegen 23.00 uur thuis zijn.
Volledig scherm
De bekende tram aan de Bairro Alto in Lissabon rond 21.00 uur. Sinds 1 juli is opnieuw een avondklok ingegaan in de Portugese hoofdstad. Iedereen moet ten laatste tegen 23.00 uur thuis zijn. © AP

Portugal wil 1,7 miljoen mensen vaccineren binnen 2 weken

De Portugese overheid wil de komende twee weken nog eens 1,7 miljoen inwoners vaccineren tegen het coronavirus. De zeer besmettelijke Delta-variant zorgt voor een opleving van de pandemie en de autoriteiten hopen die via massaal prikken in te dammen.

8 reacties

 • Kurt Cardinaels

  1 week geleden
  Prikken en anders nergens meer binnen mogen! Klinkt grof, maar anders blijft iedereen sukkelen en blijven de gevaccineerde met dat mondmasker ook rond lopen.
 • Ronald Bruynseels

  1 maand geleden
  Ronald Bruynseels Iedereen heeft een eigen mening en goed ook. Doch als je de statistieken volgt dan merk je toch dat er een enorme verbetering is na de vaccinatie. Och ja geen probleem voor diegenen die zich niet laten prikken, dan hebben diegenen die het wel willen meer. Ik ben blij geprikt te zijn en voel me al een stuk veiliger maar ook nog opletten. Nu kan ik toch al gerust mijn kleinkinderen eens knuffelen.
 • Tommy Borms

  1 maand geleden
  Wie gelooft nog in prikken. Zullen andere propaganda moeten uitvinden want deze werkt niet meer.
 • Dominique Van der Poorten

  1 maand geleden
  Ze schieten overal wakker als het te laat is.
 • Johan Goris

  1 maand geleden
  Interessant. Zien of het lukt.
 1. Amerikaanse dokter houdt z’n hart vast: grafiek toont hoe snel besmettingen kunnen stijgen als Deltavariant dominant wordt

  Amerikaan­se dokter houdt z’n hart vast: grafiek toont hoe snel besmettin­gen kunnen stijgen als Deltavari­ant dominant wordt

  De Amerikaanse dokter Ashish K. Jha, die geregeld in de Verenigde Staten op televisie komt als expert tijdens deze pandemie, waarschuwt dat zijn land de komende weken mogelijk een sterke stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zal zien. De arts vreest een nieuwe golf gevoed door de besmettelijkere Deltavariant. Met een grafiek toont hij hoe de situatie in een vingerknip veranderde in het Verenigd Koninkrijk, waar die variant heel snel dominant werd.