Beeld aan het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon eerder deze maand.
Volledig scherm
Beeld aan het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon eerder deze maand. © AFP

Portugal in zwaar coronaweer: artsen moeten kiezen tussen leven en dood, nu ziekenhuizen overspoeld worden

Eén van de landen die het momenteel erg zwaar heeft in de strijd tegen Covid-19 is Portugal. De ziekenhuizen daar bezwijken haast onder de druk van de enorme toename patiënten de afgelopen weken. Op sommige plekken moeten artsen kiezen wie er wel, en wie niet wordt beademd. Een keuze tussen leven en dood. Artsen luiden de noodklok.

4 reacties

 • robrecht Peeters

  1 maand geleden
  een 3 weken geleden kon op een webcam van een strand in de Algarve een groep van zeker 15 mensen dicht bij mekaar zien staan en een twintig meter verder nog een groep van een 7 à 8 personen en een half uur later stonden ze er nog.Uitbraken gebeuren gewoon omdat men zich niet aan de regels houdt wat inhoudt dat dit virus de wereld nog jaren zal bezighouden en erger steeds besmettelijker zal worden. Het uitsterven van de mensensoort in de nabije toekomst valt niet meer uit te sluiten.
 • Marc Devos

  1 maand geleden
  Voor degenen die twijfelden aan de juistheid van de beslissing van de Belgische regering zie hier voor het resultaat van een vrije kerst.
 • Agnes Poortmans

  1 maand geleden
  Toerisme is een pest!
 • Kristof Degros

  1 maand geleden
  Dat is gelukkig hier nog niet voorgevallen, maar met die Britse variant zou het wel heel snel kunnen gaan en dan denken ze van quarantaine periode nog te verkorten ... hoe dom kan men nu zijn ...
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Miljoenenstad in Nieuw-Zeeland 7 dagen in lockdown na ontdekking van één nieuwe coronabesmetting met onbekende oorsprong
  39

  Miljoenen­stad in Nieuw-Zee­land 7 dagen in lockdown na ontdekking van één nieuwe coronabe­smet­ting met onbekende oorsprong

  Voor wie met enige afgunst de reportage over de Vlaamse DJ Netsky las, die in Nieuw-Zeeland weer voor volle zalen optreedt omdat het coronavirus er onder controle is: ook daar blijkt de crisis toch nog lang niet voorbij. Auckland - de grootste stad van het land - gaat opnieuw in lockdown na de ontdekking van één nieuwe besmetting met onbekende oorsprong.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven