De sociaaldemocraat Olaf Scholz, de gedoodverfde opvolger van Angela Merkel.
Volledig scherm
PREMIUM
De sociaaldemocraat Olaf Scholz, de gedoodverfde opvolger van Angela Merkel. © EPA

PORTRET. Wie is Olaf Scholz, de gedoodverfde opvolger van Angela Merkel?

De gedoodverfde opvolger van Angela Merkel heet Olaf Scholz en is - zowaar - een sociaaldemocraat. De kleurloze zestiger van weleer heeft zich, in de nasleep van de coronapandemie en de overstromingen in het Rijnland, getransformeerd tot weldoener des vaderlands. Hij speelt daarbij slim in op Merkels handelsmerk: rustige vastheid.

3 reacties

 • luc De Vriese

  2 maanden geleden
  Dus Scholtz heeft de pensioenleeftijd in 2007 al op 67 jaar gebracht. Bij ons wordt daar nog over gediscussieerd...
 • rony stokart

  3 maanden geleden
  Uitstekende analyse. Kan echt niet beter !
 • Johny Deketel

  3 maanden geleden
  Ze gaan toch geen versie “Merkel 2.0” krijgen zeker? Ze hebben Merkel toch niet weggestemd om haar te laten opvolgen door een nog ergere versie van haarzelf?
 1. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.