Cover Paris Match Eric Zemmour
Volledig scherm
PREMIUM
Cover Paris Match Eric Zemmour © RV

PORTRET. Wie is Eric Zemmour, de man die zowel Le Pen als Macron nerveus maakt?

Wel 80.000 boeken verkocht in minder dan één week tijd. Naar 11% in de peilingen in slechts één maand. Vedette op alle tv-stations. De cover van Paris-Match, met een paparazzi foto waarop hij iets te innig staat met zijn 35 jaar jongere raadgeefster, terwijl hij het traditionele gezin promoot. Journalist en polemist Eric Zemmour droomt ervan in april 2022 de Franse Trump te worden. Zijn mogelijke kandidatuur werd begin dit jaar nog op hoongelach onthaald. Nu maakt ze de hele politieke klasse nerveus, Emmanuel Macron en Marine Le Pen inbegrepen. Waarom?

7 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Een geniaal man !
 • Joke Weyts

  2 maanden geleden
  Hij is inderdaad geniaal en super voorbereid. Ik zag al een paar uur durende debatten tussen hem en enkele zwaargewichten en hij slaat continu nagels met koppen.
 • Dries Dumoulin

  2 maanden geleden
  Populisme werkt altijd in de politiek ! Verdeel en heers !
 • Michel Mahy

  2 maanden geleden
  Geniaal ? Hij is al 1 keer veroordeeld voor racisme en 2 keer voor aanzetten tot racisme... kweenie wat daar geniaal aan is...
 • Nema De Geest

  2 maanden geleden
  Complete verloedering van politiek. Dat dergelijke figuren ook maar 1 stem krijgen is een teken aan de wand: een samenleving in verval. De heersende politici kijken best eens in de spiegel. Hun wanbeleid maakte deze farce mogelijk.
 1. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.