De harteloze Wagner-baas was vroeger de chef-kok van Poetin.
Volledig scherm
PREMIUM
De harteloze Wagner-baas was vroeger de chef-kok van Poetin. © Reuters

PORTRET. Van chef-kok van Poetin tot harteloze Wagner-baas: wie is de man die in een kelder vol lijkzakken zijn nieuwjaarswensen uitspreekt?

“Hun contract is afgelopen, ze gaan volgende week naar huis. Gelukkig Nieuwjaar jongens!” De videobeelden hieronder van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin beroeren de gemoederen. De chef van de Russische huurlingengroep was enkele jaren geleden nog de chef-kok van president Vladimir Poetin en wou ooit eigenlijk skikampioen worden. Een portret van een van de machtigste mannen van Rusland.

  1. Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

    Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummifi­ceer­de toestand”: “Achterge­la­ten om te sterven”

    Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.