Alex Jones afgelopen 21 september aan de rechtbank van Waterbury (Connecticut), die hem nu tot het betalen van 1 miljard euro schadevergoeding veroordeelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Jones afgelopen 21 september aan de rechtbank van Waterbury (Connecticut), die hem nu tot het betalen van 1 miljard euro schadevergoeding veroordeelde. © Getty Images

PORTRET. Steenrijk geworden door complottheorieën, nu veroordeeld tot 1 miljard (!) euro schadevergoeding. Wie is Alex Jones (48), de beruchtste oproerkraaier van de VS?

De uitvinder van het Amerikaanse complotdenken heeft een uppercut van jewelste gekregen. Nu Alex Jones (48) de nabestaanden van een volgens hem “nooit gebeurde” schietpartij op school liefst 965 miljoen dollar (of 995 miljoen euro) moet betalen, lijkt het rijk van Amerika’s grootste oproerkraaier uit. Tenzij hij via zijn talkshow Infowars - waar onlangs ook de Gentse professor Mattias Desmet te gast was - plots aanzienlijk meer Survival Shield-vitaminepillen en Patriot Blend-koffie zou verkopen. Want die brachten hem de voorbije jaren vele tientallen miljoenen euro's op.

15 reacties

 • Robert Vranken

  4 maanden geleden
  'Achter elke complottheorie zit een deel van waarheid?!' ja zo ken ik er nog een paar. Een complottheorie verdraait de waarheid, dat is erger dan een duidelijke leugen zoals 'de zon bestaat niet'. Deze 'theorieën' zijn verdoken mensenlokkers. Niet meer, niet min. Jones krijgt zijn verdiende loon. Klaar.
 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Vraag me af of er nu al procedures zijn opgestart om die Desmet buiten te gooien. Het is als ouder onaanvaardbaar om je kinderen bloot te stellen aan iemand die zijn intellect misbruikt om zijn eigen getormenteerde ziel te voeden door onze jeugd te indoctrineren met totaal foute informatie. Studenten van 18 moeten inderdaad wel zelfstandig leren denken, maar zijn absoluut nog kwetsbaar voor foute invloeden. Hoe zou het anders kunnen dat 75% van de nochtans intelligente starters niet slagen ... ?
 • wesley netnem

  4 maanden geleden
  Er zit bitter weinig waarheid acter elke complottheorie ...Theorie is een verklaring van een waarneming ? Waarnemingen bij zulke Complottheorieën zijn meestal niet Objectief en er is nooit echt bewijs, falsifieerbaarheid ,anders was het Geen theorie meer ? Net als Religie worden zulke Complottheorieën misbruikt om anderen te beinvloeden en in hun macht te hebben om er zelf beter , Rijker , van te worden of om bepaalde ideologieën te verspreiden ...gewoon propaganda meer niet ! Fact checking aub?
 • johan fransaert

  4 maanden geleden
  als mensen nu eens alle info die we steeds weer krijgen via de sociale media met een kritisch oog bekijken en gewoon hun gezond verstand gebruiken dat zou al een pak problemen kunnen voorkomen, en vooral in de VS slikken de mensen wat ze voorgeschoteld krijgen.
 • Andelko Bujanic

  4 maanden geleden
  Het feit dat er meer zit achter Epstein zijn "zelfmoord" hoort niet onder het complotdenken ...
 1. KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  Een aap in de Nanning Zoo in de Chinese provincie Guangxi heeft een meisje verwond. Het jonge meisje probeerde een video van het dier te maken. Op deze videobeelden is te zien dat de aap een flesje haar richting uitgooit. Het flesje komt terecht in haar gezicht en ze raakt lichtgewond. De video zorgt voor heel wat discussie online. Sommigen denken dat de bezoekers de aap aan het opfokken waren. Anderen zijn bezorgd over het gedrag van het dier en vinden hem levensgevaarlijk.
 2. Tienduizenden Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsmedia

  Tienduizen­den Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsme­dia

  Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft zondag gratie verleend aan “tienduizenden” gevangenen, onder wie vele Iraniërs die tijdens recente protesten tegen het islamitische regime zijn gearresteerd, meldt de staatstelevisie. De gratieverlening omvatte vrijlating van gevangenen en amnestie. Khamenei kondigde de beslissing aan ter ere van de verjaardag van de islamitische revolutie van 1979.