Rishi Sunak en zijn vrouw Akshata, die allebei uit India stammen, tijdens een hindoeïstisch ritueel
Volledig scherm
PREMIUM
Rishi Sunak en zijn vrouw Akshata, die allebei uit India stammen, tijdens een hindoeïstisch ritueel © Twitter

PORTRET. Sexy en schatrijk, maar ook schandaalgevoelig. Wie is Rishi Sunak, de nieuwe Britse premier?

Er hangt meer dan één primeur aan het premierschap dat Rishi Sunak (42) gaat bekleden. Hij wordt de eerste gekleurde bewoner van Downing Street 10 en de eerste hindoe daar — maar ook de eerste die nog rijker is dan de vorst. Dat heeft de ‘Maharadja van de Yorkshire Dales’ vooral te danken aan zijn vrouw. Maar zijn schandaalgevoeligheid ook.

20 reacties

 • Catherine Mistiaen

  5 maanden geleden
  'Rich-ie', dus. Zijn speech gisteren, voor Number 10, was krachtig en direct: indrukwekkend.
 • Nadine Abe

  5 maanden geleden
  Vraag je af waarom zijn echtgenote geen penny belastingen betaald , sjoemelen kan elke politieker van overal ter wereld goed.
 • Lisette Theunis

  5 maanden geleden
  Als bankiers het moeten oplossen weten we ondertussen wie er armer, en wie er rijker op wordt. Zie Draghi, Macron, Lagarde Duisenburg.
 • Liane Den abt

  5 maanden geleden
  Misschien kan er een toenadering van India met het westen volgen.
 • Hans Torenven

  5 maanden geleden
  Rijk geworden op de kap van anderen door geen belasting te betalen. Allemaal hetzelfde ... rijk door de kap van iemand anders ... en een beursmanneke heeft geen feeling met de burger.
 1. Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”
  16

  Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorlo­ge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal? En droeg Macron geen “goedkoper" model dan men online beweert?
 2. KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstreren Oekraïners nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen tegen de Russen

  KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstre­ren Oekraïners nu ook zelfgemaak­te kamikaze­voer­tui­gen tegen de Russen

  In Bachmoet gebruiken Oekraïense troepen al een tijdje kamikazedrones in de oorlog tegen de Russen. Op beelden uit een documentaire is te zien hoe ze nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen gebruiken. Het voertuig is vanop afstand bestuurbaar en is volgeladen met explosieven. “Hier zit nog 12 kilogram TNT in”, hoor je een Oekraïense strijder zeggen in de video. Terwijl het voertuig naar zijn doelwit rijdt, zijn er verschillende schoten te horen. Niet veel later is vanop een afstand te zien hoe de Oekraïners succesvol in hun doel slagen.