Nikolaj Patroesjev (links) schudt de hand van Vladimir Poetin op een plechtigheid in 2019
Volledig scherm
PREMIUM
Nikolaj Patroesjev (links) schudt de hand van Vladimir Poetin op een plechtigheid in 2019 © BELGAIMAGE

PORTRET. Poetin is niet de ergste oorlogsstoker in het Kremlin, maak kennis met Nikolaj Patroesjev, die van een nucleaire confrontatie droomt

Vladimir Poetin is niet de ergste oorlogsstoker in het Kremlin. Het is de secretaris van zijn veiligheidsraad, Nikolaj Patroesjev, die daar als grootste havik geldt. Hij behoort al bijna vijftig jaar tot de inner circle van Poetin. En hij haat de Verenigde Staten zozeer dat hij een militaire doctrine ontwierp die Washington op de knieën moet dwingen door een Europees conflict te laten escaleren tot een beperkte nucleaire oorlog.

51 reacties

 • dominique soete

  1 jaar geleden
  wanneer komt er een Europees leger? Inderdaad ; nooit Veel beloven en maar geld pompen in een Europese luchtbel...De Europese leiders moeten eerst zelf nog overeen komen en dat gaat nu al niet! En de werkmensen gaan weeral betalen.
 • Arie De Preter

  1 jaar geleden
  Één zinnetje van Amerika & Europa en een handtekening en er was niks aan de hand geweest : “Wij willen Oekraïne niet inlijving bij het westen” ( kapitalisme)
 • Freddy Van Groens

  1 jaar geleden
  We kunnen veel over zeggen maar wie weten wat ze echt afspreken, het gemakkelijk om te denken dat enkel de Russe oorlogen willen.
 • Johan Van der Gucht

  1 jaar geleden
  Telkens leiders zichzelf tot 'president' voor het leven uitroepen dan weet je dat dit soort dingen eraan zitten te komen. Dictators moeten hun volk steeds onder knoet houden , westerse waarden en democratie op grote afstand houden en de oligarchen regelmatig tonen dat ze tanden hebben. In plaats van dat met een internationale ban meteen in de kiem te smoren hebben ze het allemaal getolereerd en zie hier de gevolgen. Dit is niet zomaar een another conflict in oost Europa, dit zal ver strekken.
 • andre Van Meirvenne

  1 jaar geleden
  Beste Chris Delanghe, Oekraïne is een vrij land toch ja. Het dat land dat zich uit vrije wil, wil aansluiten bij het westen, mag dat ja. Waarom wil Oekraïne zich niet aansluiten bij Rusland? Hoe zou dat komen? Die mensen willen van Russische regime van af, mag dat ja? Als Poetin ieder land gaat aanvallen dat zich wil aanpassen aan de westerse levensstijl dan zijn we nog eeuwen bezig.