Mikis Theodorakis aan het woord in 2011, tijdens een protestbeweging tegen de financiële crisis die Griekenland op dat moment teisterde.
Volledig scherm
PREMIUM
Mikis Theodorakis aan het woord in 2011, tijdens een protestbeweging tegen de financiële crisis die Griekenland op dat moment teisterde. © EPA

PORTRET. Mikis Theodorakis: de man die de wereld de sirtaki leerde dansen en menig wereldleider tegen de schenen schopte

De man die de wereld de sirtaki leerde dansen, is niet meer. Vandaag verloor Griekenland met de dood van Mikis Theodorakis (96) haar allergrootste muziek- en volksheld. Hoewel hij ruim duizend werken bijeen componeerde en daarnaast ook politiek actief was, zal hij voor eeuwig verbonden blijven aan ‘De dans van Zorba’, het ritmisch versnellende deuntje waarmee hij ontelbare borden en ledematen deed sneuvelen. 

0 reacties

  1. Britse overlevenden aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldigden winden zich op

    Britse overleven­den aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldig­den winden zich op

    De ene besloot haar getuigenis met de boodschap dat "liefde zal overwinnen", een andere kon het niet laten om zich met een "fuck you" tot de beschuldigden te richten. Op de 26ste dag van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs kwamen vrijdag zeven Ierse en Britse overlevenden aan het woord. Hun getuigenissen werkten de beschuldigden duidelijk op de zenuwen, in die mate dat de zitting zelfs kort moest geschorst worden.