Michail Chodarjonok, de Russische kolonel-op-rust die een pessimistische boodschap uitte op de staatstelevisie
Volledig scherm
PREMIUM
Michail Chodarjonok, de Russische kolonel-op-rust die een pessimistische boodschap uitte op de staatstelevisie © Twitter

PORTRET. Kolonel Michail Chodarjonok, de enige Rus die durft te zeggen dat de oorlog vierkant draait

Iedereen zat met open mond te kijken toen een Russische militair op de staatstelevisie verklaarde hoe rampzalig de oorlog verloopt. Maar eigenlijk had de man dat al tot in de puntjes voorspeld nog vóór de strijd begon.

11 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik denk dat hij te 'groot' is om hem te laten verdwijnen en dat hij dat ook weet. Uiteindelijk heeft hij slechts als een goeie ouwe opa gewezen op zwakheden. Hij is in geen geval een opponent van Poetin. Dat is het mooie ervan. Zo begint er een ander verhaal. Ik denk trouwens dat er in het Kremlin van alles roert dat wij niet weten. De Britse en Amerikaanse inlichtingen misschien ietsjes meer en die vertellen natuurlijk ook niet alles.
 • Paul Van den Berge

  1 maand geleden
  Die gaat zijn 70 ste verjaardag achter de tralies vieren, vrees ik.
 • Fons Dewaele

  1 maand geleden
  Hij is eerlijk, schat de situatie juist in. Probleem, hij zal door zijn eerlijkheid verdwijnen in de kerkers van moordenaar Putin.
 • christian demeester

  1 maand geleden
  Ik kan niet geloven dat het Kremlin daar niets van wist.
 • Eric Leysen

  1 maand geleden
  De volgende in het rijtje doelwitten van Poetin. Moedige man, zo moesten er veel meer zijn in Rusland.
 1. Luchtvaartmaatschappijen niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol
  3

  Luchtvaart­maat­schap­pij­en niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol

  Luchtvaartmaatschappijen zijn niet te spreken over het voornemen van het Nederlandse kabinet om het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol structureel te verlagen naar 440.000 per jaar. "Het lijkt er sterk op dat het kabinet bewust bezig is de luchtvaart de nek om te draaien en daarmee Nederland het lelijke eendje van Europa te maken", zegt voorzitter Marnix Fruitema van BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen.