Van links naar rechts: Pierrette Le Pen, Yann, Marine, Jean-Marie en Marie-Caroline Le Pen in 1974. Marine is dan 6.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Pierrette Le Pen, Yann, Marine, Jean-Marie en Marie-Caroline Le Pen in 1974. Marine is dan 6. © AFP

PORTRET. Het bewogen leven van Marine Le Pen: een bomaanslag met 5 kilo TNT, dat was haar kennismaking met de politiek

Wordt Marine Le Pen zondag de eerste vrouwelijke president van Frankrijk? Dat is aan de kiezers. Indien wel, schrijft ze geschiedenis. Indien niet, heeft ze haar partij in elk geval tot ongekende hoogten gebracht, maar met de meet in zicht net iets tekort geschoten. Het verhaal van het  bewogen leven van de jongste dochter van Jean-Marie Le Pen leest als een scenario van Dallas.

 1. Burgemeester Berlijn trapt in deepfake-gesprek met ‘burgemeester van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

  Burgemees­ter Berlijn trapt in deepfake-ge­sprek met ‘burgemees­ter van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

  De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey heeft een vijftien minuten durend videogesprek gehad met een man die beweerde burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev te zijn. In de loop van de conversatie rezen echter vermoedens dat het een om een bedrieger ging die gebruikmaakte van 'deepfake'-technologie en werd het gesprek volgens een Berlijnse woordvoerster verbroken.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.