Meer dan 10.000 showdanseressen prijkten er in het bestaan van ‘Le Lido’ op de Parijse bühne.
Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 10.000 showdanseressen prijkten er in het bestaan van ‘Le Lido’ op de Parijse bühne. © Photo News

PORTRET. Geen pluimen en blote borsten meer in ‘Le Lido’: het wereldberoemde Parijse cabaret sluit voorgoed de deuren

De Parijse pluimen en hoepelrokken mogen opgeborgen, de French Cancan afgeleerd. Binnenkort houdt ‘Le Lido’ - na ‘Moulin Rouge’ het beroemdste cabaret ter wereld - er voorgoed mee op. Zelfs de ellenlange benen van de showdanseressen raakten niet over de coronaput. Laatste portret van 'une grande dame’. 

  1. Russische raketten slaan in op shoppingcenter in Krementsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”
    Play

    Russische raketten slaan in op shopping­cen­ter in Kre­mentsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”

    Russische raketten zijn ingeslagen op een shoppingcenter in Krementsjoek, in Centraal-Oekraïne. Er zouden meer dan 1.000 mensen aanwezig zijn. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd. Ondertussen zijn er al 15 doden geteld en raakten 59 mensen gewond. De lokale autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog sterk kan oplopen: er zijn immers nog meer dan 40 mensen vermist. De G7 hebben vanuit de top in Duitsland de aanval veroordeeld en noemen het een “oorlogsmisdaad”. Poetin zal volgens de zeven landen verantwoording moeten afleggen voor deze daad.