Frederik de Klerk met Nelson Mandela in 1992. De Klerk is de man die in 1990 Nelson Mandela vrijliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik de Klerk met Nelson Mandela in 1992. De Klerk is de man die in 1990 Nelson Mandela vrijliet. © AFP

PORTRET. Frederik de Klerk (1936-2021): de bekeerde conservatief die Zuid-Afrika veranderde

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Frederik de Klerk is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij is de man die in 1990 Nelson Mandela vrijliet.

 1. Openbare aanklager New York: “Patroon van fraude bij Trump Organization”
  12

  Openbare aanklager New York: “Patroon van fraude bij Trump Organizati­on”

  De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt ‘The New York Times’ op basis van rechtbankdocumenten.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.