Colin Powell tijdens de toespraak in 2003 waarmee hij moest bewijzen dat Irak massavernietigingswapens had
Volledig scherm
PREMIUM
Colin Powell tijdens de toespraak in 2003 waarmee hij moest bewijzen dat Irak massavernietigingswapens had © AP

PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte Huis

Het is tragisch. Maar we kunnen niet anders. Bij de dood van Colin Powell (84) hoort een foto van zijn meest verafschuwde moment: toen hij in 2003 met klinkklare leugens pleitte voor een oorlog tegen Irak. Het was niet de enige keer dat hij tegen beter weten in vocht voor het grote gelijk van een ander. Powell was te veel soldaat. Te goed voor zijn superieuren. Te goed voor het Witte Huis ook, waar hij zelf had kunnen belanden als hij dat wou.

12 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Portret volgens de media, Colin Powell hij was superman. Maar de bevolking weet beter, ze hebben deze oorlog ellende nog niet vergeten, die hij zo graag zo graag aan iedereen wilde verkopen. Colin Powell was ook the perfecte RINO, (Republican In Name Only)."Geweldig om te zien hoe Colin Powell, die grote fouten heeft gemaakt met betrekking tot Irak en de beroemde zogenaamde massavernietigingswapens, zo mooi wordt behandeld door de fakenieuwsmedia.", zei Trump in een verklaring.
 • Bart Dekort

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn er nog zekerheden, namelijk dat men na een schandalige actie zijn zieltje kan redden door ook iets goeds te doen. Hoe zijn carrière echt gelopen is, en waarom weet bijna niemand. Daarom is het inderdaad best om iedereen die dood is op te hemelen zodat hij toch de hemel kan bereiken.
 • Jan Verbinnen

  1 jaar geleden
  Nu dat Irak massa vernietiging wapens had of niet, dit was eerste zet van Amerika om Europa te destabiliseren. De manier van terugtrekken in Afghanistan is een volgende zet. Btw het feit dat heel de wereld denkt dat er geen wapens waren wil niet zeggen dat het zo was. Wij horen wat ze willen dat we horen.
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Hij is ondanks vaccinatie aan Covid-19 gestorven. Waarom vermeldt de krant dat niet? Past het niet in het plaatje?
 • Matk Hendriksen

  1 jaar geleden
  Vergeet niet dat hij als hoogste militair door de CIA is voorgelogen met vervalste foto's en documenten. Op dat moment had hij geen enkele reden en geen enkele manier om die gegevens intwijfel te trekken. Hij is misbruikt ! Lees Colin Powell, A Soldier's Way, maar eens.
 1. Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”

  Voormalige Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken Colin Powell overleden door coronavi­rus en kanker: “Immuunsys­teem aangetast”

  Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.