Angela Merkel (van links naar rechts en van boven naar onder) in 1991, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2009, 2010, 2013.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela Merkel (van links naar rechts en van boven naar onder) in 1991, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2009, 2010, 2013. © AFP

PORTRET. Angela Merkel, een Mädchen dat hard haar best gedaan heeft

Een koude winteravond, begin 1990. In de amper verwarmde barakken van het Zentralinstitut für physikalische Chemie in Berlijn-Adlershof zegt doctor in de kwantumchemie Angela Merkel tegen enkele collega’s: “De politiek boeit me meer dan dit.” Ze neemt haar jas van het haakje en stapt naar de S-bahn, die haar langs de Muur naar Prenzlauer Berg zal voeren. Het begin van een onwaarschijnlijk verhaal waar dit weekend (voorlopig?) een einde aan komt.

14 reacties

 • jan wuyts

  4 weken geleden
  een mandaat van max 2 termijnen zoals overal zou wel beter zijn voor de democratie
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  Sommigen zeggen dat zij Europa bij elkaar heeft gehouden, met 3M plakband dan toch. 500 miljoen inwoners en moet je zien hoe we er vandaag voorstaan met hun EU, nergens. Geschuif met geld, veel regels en totaal geen vooruitgang voor geen enkel land. Dus a.u.b houd dat portret van Angela Merkel maar voor jullie. Het is niet omdat ze aan politiek deed dat ze goed was.
 • Claude Brijsse

  1 maand geleden
  Een grote dame ! Respect...Bijzonder politiek beest ! De wereld zal haar missen.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Ja, ze heeft inderdaad hard haar best gedaan - en ze is in haar opzet geslaagd - om Europa de vernieling in te rijden. Wie dat nu nog niet beseft heeft al lang op een andere planeet geleefd. Wir haben es geschafft en verdwijnen van het toneel. Niet alleen wij maar de volgende generaties zullen de gevolgen ervan ondervinden en het zal niet mooi zijn.
 • patrick decoo

  1 maand geleden
  Bedankt voor eindelijk af te treden
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?