Giorgia bedankt haar kiezers, na de verpletterende overwinning bij de Italiaanse parlementsverkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Giorgia bedankt haar kiezers, na de verpletterende overwinning bij de Italiaanse parlementsverkiezingen. © Photo News

PORTRET. Als kind stak ze per ongeluk haar huis in brand. Nu wordt Giorgia Meloni (45) zo goed als zeker de eerste vrouwelijke premier van Italië

Verlaten door haar vader toen ze twee was. Veroordeeld tot armoede toen ze als kind per ongeluk haar huis in brand stak. Verbeten om terug te vechten nadat ze als tiener om zowat alles werd uitgelachen. Vandaag wordt diezelfde Giorgia Meloni (45) - na de verpletterende verkiezingsoverwinning van haar uiterst rechtse partij Fratelli d’Italia zo goed als zeker de eerste vrouwelijke premier in de geschiedenis van Italië. Maak kennis met de harde tante van de Laars.

18 reacties

 • Mariette Jaspers

  4 maanden geleden
  Proficiat Mevrouw Meloni. U verdient alle kansen. Al dat gemekker en de negativiteit in de media over extreem rechts hier en elders ben ik meer dan beu. Mark Germanus ik ben het eens met u !
 • Gertie Daerden

  4 maanden geleden
  Huis in brand, was per ongeluk en als kind. Ze is democratisch verkozen, als het goed is. Hier hebben we een minister die geld in brand steekt, niet per ongeluk en niet als kind, maar als volwassen persoon, en niet verkozen. Dus laten we maar voor eigen deur vegen.
 • mark germanus

  4 maanden geleden
  In plaats van al onmiddellijk met modder naar haar te gooien(want ze is extr.rechts) zou men niet eerst afwachten wat ze kan? Op zijn minst krijgt zij de kans met eerlijke verkiezingen, wat niet kan gezegd worden in Belgie tegenover het VB met het Cordon San. Hoe democratisch zijn ze in Belgie. Nog liever regeren met een samenraapsel van loser partijen en het land laten failliet gaan.
 • RENE LENAERTS

  4 maanden geleden
  Dit politiek scenario dreigt overal waar politici meer met hun eigen macht en met schone schijn bezig zijn dan met regeren. Zonder cordon sanitaire was het hier al lang van dat.
 • Erik Moens

  4 maanden geleden
  Als kind stak ze per ongeluk haar huis in brand. Nu gaat ze met haar samenraapsel van misnoegden voor heel Italië. Hongarij en Polen achterna.
 1. Poetin-bondgenoot Kadyrov zegt dat oorlog in Oekraïne eind dit jaar voorbij is: “Westen zal op zijn knieën vallen”
  64

  Poe­tin-bondgenoot Kadyrov zegt dat oorlog in Oekraïne eind dit jaar voorbij is: “Westen zal op zijn knieën vallen”

  Volgens de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov (46) zal de “speciale operatie” in Oekraïne tegen het einde van het jaar achter de rug zijn en eindigen met een zege van bondgenoot Rusland. “Europa zal erkennen dat het fout gehandeld heeft”, zei hij. “Het Westen zal op zijn knieën vallen en de Europese landen zullen - zoals altijd - op alle vlakken moeten samenwerken met Rusland.”
 2. Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?
  PREMIUM

  Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar ons land en dat zet de zenuwen op scherp. Een staatshoofd met veiligheidsrisico hors catégorie in Brussel, waar de aanwezigheid van Russische spionnen gekend is: logisch dat over de maatregelen de lippen stijf op elkaar worden gehouden. Hoe zijn komst er kán uitzien? In december bracht Zelensky een bezoek aan de VS. En dat ging toen alvast gepaard met bovenmatige voorzichtigheid.
 1. Drie Vlamingen in Italië over radicaal rechtse regering: “Mijn vrienden zijn geen fascisten, maar ze lijken dat plots vergeten”
  PREMIUM

  Drie Vlamingen in Italië over radicaal rechtse regering: “Mijn vrienden zijn geen fascisten, maar ze lijken dat plots vergeten”

  Extreemrechts krijgt in Italië extra wind in de zeilen. Na de verkiezingszege van het rechts blok wordt Giorgia Meloni (45) wellicht de eerste vrouwelijke én radicaal rechtse premier. Meloni keert zich tegen migratie, abortus, homorechten en genderideologie. Drie Vlamingen die wonen en werken in Italië vertellen over de verdeeldheid die er is. “Je loopt continu tegen gekleurde mannen met bedelende handen. Italië is het eerste opvangland na een overzeese vlucht en dat is men beu.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.