Poolse verdachte van aanslag op Peter R. de Vries werd vorige week al gearresteerd

Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64), die dinsdagavond werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, vecht nog altijd voor zijn leven. Er werden drie verdachten aangehouden, onder wie de vermoedelijke schutter. Eén van hen, een 18-jarige uit Amsterdam, is woensdag vrijgelaten. Een 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik (provincie Gelderland) en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam blijven aangehouden. De Poolse verdachte werd vorige week ook al gearresteerd. Dat melden drie buurtgenoten van de man onafhankelijk van elkaar aan de Volkskrant. Afgelopen weekend werd hij weer vrijgelaten.

33 reacties

 • Jean segers

  3 maanden geleden
  We zullen als onderdanigen eens extra moeten knielen denk ik !
 • luc matton

  3 maanden geleden
  Belgie mag een voorbeeld nemen aan onze noorderburen. 10 minuten na de aanslag hadden ze al de verdachten. Hier kunnen ze met een gans leger nog niet 1 man vinden.
 • Hugo De Leeuw

  3 maanden geleden
  Dit is nu Nederland, na10 minuten worden getuigen gevraagd via alle media. In België vragen ze getuigen van een moord of aanslag uit 2018.
 • fred degret

  3 maanden geleden
  Zoals bij ons zijn de daders al bekenden van de politie , dus zoals hier dankzij pamperbeleid lopen de criminelen direct weer vrij rond
 • godelieve rigo

  3 maanden geleden
  Zolang men blijft talmen met een harde aanpak bij dit soort criminelen zal het gepalaver van de politici er niet toe doen. Hopelijk hersteld Peter hier goed van veel sterkte aan familie en vrienden.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. WHO verlaagt alarmdrempels voor luchtvervuiling: slechte lucht veel schadelijker dan lange tijd gedacht
  29

  WHO verlaagt alarmdrem­pels voor luchtver­vui­ling: slechte lucht veel schadelij­ker dan lange tijd gedacht

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de aanbevolen grenswaarden voor zes verontreinigende stoffen in de lucht verlaagd. De richtwaarden van de WHO zijn een pak strenger dan die van de EU. Volgens de organisatie hebben studies aangetoond dat slechte lucht veel schadelijker is voor de mens dan lange tijd werd aangenomen. Het gaat onder meer om fijnstof en stikstofdioxide (NO2).