Poolse president Andrzej Duda.
Volledig scherm
Poolse president Andrzej Duda. © EPA

Poolse president houdt controversiële mediawet tegen met veto

BuitenlandDe Poolse president Andrzej Duda spreekt zijn veto uit tegen de controversiële mediawet die op 17 december in het parlement werd goedgekeurd. Dat heeft hij maandag op de televisie gezegd, na toenemende kritiek. Volgens de wet - die volgens tegenstanders de persvrijheid beperkt - mogen uitzendvergunningen alleen nog aan buitenlandse zenders worden afgegeven als zij hun hoofdvestiging in de Europese Unie hebben. 

 1. KIJK. Oekraïense troepen vernietigen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag

  KIJK. Oekraïense troepen vernieti­gen volledige colonne van Russische tanks in één klap met tactische hinderlaag

  Beelden gaan viraal op sociale media van de totale vernietiging van een Russische colonne van tanks. De Russische troepen rijden nietsvermoedend over het kale en dorre landschap wanneer ze plots in een hinderlaag terechtkomen. Oekraïense mariniers liggen op de loer met draagbare raketwerpers. De colonne verspreidt zich en probeert te ontsnappen, maar tevergeefs. Eén voor één worden de tanks geraakt door de raketten. Russische soldaten die de raketimpacten overleven, krijgen de loodzware opdracht om te overleven op de kale vlakte. Van de colonne blijft uiteindelijk niets meer over. De ravage is dan ook enorm.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.