Poolse nationalisten zorgden voor oproer tijdens de viering van de nationale Onafhankelijkheidsdag.
Volledig scherm
Poolse nationalisten zorgden voor oproer tijdens de viering van de nationale Onafhankelijkheidsdag. © EPA

Poolse onafhankelijkheidsdag verstoord door rechts-extremisten

Tienduizenden demonstranten zijn zaterdag op de Poolse onafhankelijkheidsdag in Warschau de straat op gegaan om te pleiten voor een wit Europa. De deelnemers droegen spandoeken met nationalistische teksten zoals: "Europa moet wit zijn" en "Wij bidden voor een islamitische Holocaust."

15 reacties

 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Nee, Erwin, je bent extremist als je oproept tot een genocide van een heel volk, enkel en alleen omwille van ras, afkomst of religie.
 • Erwin Borloo

  4 jaar geleden
  Prachtig, de mensen worden wakker, dus als je je beschaving wil behouden en in relatieve veiligheid wil leven ben je extremist, goed!
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Walgelijk, en dàt in het land van Auschwitz! Hebben die dan niéts geleerd uit de geschiedenis? En gruwelijk gewoon, dat zo velen hier de roep om een nieuwe Holocaust en genocide bijtreden en goedpraten! Soms ben ik echt bang en beschaamd voor mijn mede-Vlamingen.
 • jintha peeters

  4 jaar geleden
  extreem rechts daar heb je altijd zever mee en dan maar zeggen dat het links is
 • jaak Peeters

  4 jaar geleden
  'verstoord'? Hoezo, verstoord? Mensen die opkomen voor het behoud van de eigen identiteit zijn verstoorders? Is er dan echt geen enkel verstand meer?
 1. "Ik werd klaargestoomd om een elitaire neonazi te zijn"

  "Ik werd klaarge­stoomd om een elitaire neonazi te zijn"

  Heidi Benneckenstein is 24, moeder en lerares. Maar tot enkele jaren geleden ging ze door het leven als Heidrun Redecker, een neonazi. Net als haar vader, haar moeder, haar drie zussen en haar huidige man was ze een aanhanger van Hitlers nationaalsocialisme en werd ze opgevoed volgens de waarden van het Derde Rijk: discipline, gehoorzaamheid en fanatiek patriottisme. Op haar negentiende stapte Heidi uit het extreemrechtse milieu. In Duitsland verscheen zopas haar boek 'Ein deutsches Mädchen' (Een Duits meisje) over haar neonazi-jeugd.