Archiefbeeld: Oekraïense vluchtelingen steken de grens over met Polen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Oekraïense vluchtelingen steken de grens over met Polen. © Photo News

Poolse man verkracht jonge vrouw nadat ze Oekraïne ontvluchtte: “Hij had zijn hulp aangeboden via internet”

In Polen is een man gearresteerd op verdenking van de verkrachting van een 19-jarige Oekraïense vrouw. Hij had haar via internet onderdak beloofd en naar zijn huis gelokt nadat ze Oekraïne was ontvlucht.

 1. Oekraïense vrouwen en kinderen aangekomen in ons land: “Dit is verscheurend voor een moeder. Je wil hier zijn, maar ook daar”
  PREMIUM

  Oekraïense vrouwen en kinderen aangekomen in ons land: “Dit is verscheu­rend voor een moeder. Je wil hier zijn, maar ook daar”

  Het is een zware beproeving om je kinderen, bejaarde ouders en jezelf in de vluchtende massa richting een plek te krijgen waar de bommen en het luchtalarm verstillen, maar met elke kilometer ook verder weg te zijn van je man die moet achterblijven of je zoon die vecht aan het front. Ook Maya Vakar (36) en Svetlana Chub (52) arriveerden in ons land na een lange, angstaanjagende reis, elk met hun - onvolledige - gezin.
 1. Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoefeningen
  Play

  Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoe­fe­nin­gen

  Taiwan organiseert deze week militaire manoeuvres, met schieten op scherp, als simulatie van een verdediging tegen een Chinese invasie. Dat doen ze op het moment dat de spanningen maandag toch niet gaan liggen. Aan de militaire oefeningen die China donderdag was opgestart, zou zondag normaal een eind komen, maar toch zet China de oefeningen vandaag voort. Peking verhoogt daarmee de druk op Washington en Taipei.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.