Konskowola, een LGBT-vrij dorp in Polen.
Volledig scherm
Konskowola, een LGBT-vrij dorp in Polen. © REUTERS

Poolse dorpen verklaren zichzelf “LGBT-vrij”

In het conservatieve, katholieke Polen heerst een sterk anti-homoseksueel sentiment. Een honderdtal Poolse dorpen hebben zichzelf vrij verklaard van “LGBT-ideologie”. Een aanfluiting van de mensenrechten, zeggen critici en de Europese Commissie dreigt ermee om financiële steun op te zeggen aan regio’s die discrimineren op basis van geaardheid. De zaak wordt vandaag besproken op de Europese top in Brussel.

5 reacties

 • Louis Roux

  6 maanden geleden
  Ik denk dat de EU op dit moment andere katten te geselen heeft (spreekwoordelijk bedoelt) dan enkele plattelandsdorpen in het grote Polen.
 • Jan Van den Berg

  6 maanden geleden
  Zo conservatief land die alleen veel geld wilt en andere niet respekteerd inzake religie, etnische afkomst en geaardheid horen niet tot onze westerse normen van de Europese gemeenschap. Ken LGTB koppel in Wrocklaw en worden als paria s aangekeken - is verstikkend anstig gevoel en
 • sus Beysen

  6 maanden geleden
  Wat is de meerwaarde van zulke landen voor europa,kan iemand me dat eens uitleggen,of het moet om goedkoop personeel en of belastingvoordelen voor bedrijven gaan
 • Hugo Craen

  6 maanden geleden
  Met alle respect voor de persoonlijke mening waar iedereen recht op heeft, maar dit draait de wereld 100 jaar terug! Ook de LGBTQ gemeenschap heeft het recht te zijn wie en wat ze zijn of willen zijn! Mijn dochter is zelf openlijk een "Q" , van Questioning in haar geval, en ik ben TROTS op haar!
 • Albert Viane

  6 maanden geleden
  Polen wilt geen inmenging van buitenaf, dan kunnen ze ook zonder de vele honderden miljarden die te verdelen zijn. Zet Polen uit de EU, dat ze nu maar zelf hun boontjes doppen.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph