ANP
Volledig scherm
© ANP

POLL: Meerderheid Nederlanders wil tabak stuk duurder maken. En u?

Bijna twee derde van alle Nederlanders is voorstander van een stevige verhoging van de accijnzen op tabak. Bij jongvolwassenen (18-24 jaar) ligt dat nog hoger: 73 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse opiniepeiler Maurice de Hond.

39 reacties

 • PATRICK GEERTS

  4 jaar geleden
  Waar zijn ze toch mee bezig Mensen uitmelken daar zijn ze goed in is niet zo makkelijk om direct te stoppen waarom waren ze 30jaar geleden niet zo slim waar waren ze toen om te zeggen dat het slecht voor u gezondheid was en ineens zoon veranderingen is dat voor lachen
 • Sebastian Peeters

  4 jaar geleden
  Ik ga elke 2 maand eens enkele dagen naar Bulgarije. Daar kost een pakje Marlboro 2,7 Euro, uw tickets kosten 50 Euro en ja mag officieel 4 sloffen mee brengen. Hier kost een pakje 6 Euro. Dan heb je ter plaatse ook nog eens spotgoedkoop eten en logement. Mensen zoeken gewoon alternatieven om niet blijvend gepluimd te worden door de Belgische staat.
 • Hugo Van Haevre

  4 jaar geleden
  Schiet er nog iets over dat nog niet verboden word in welke wereld leven wij, onverdraagzaamheid ten top, autos huizen sigaretten alcohol verwarming dubbel glas enz, enz
 • Peter Van de Velde

  4 jaar geleden
  Ze kunnen er wat van ,mensen tegen elkaar opzetten, is het niet met sigaretten, dan is het alcohol, dan gaat het weer over kernenergie ja of neen, reageer hier niet te intens op, wij moeten samen naar de verkiezingen, dan is het onze beurt.
 • Caroline Bex

  4 jaar geleden
  Verbied de verkoop van tabak aan personen geboren na 2005 en het probleem dooft hopelijk vanzelf uit...