Daphne Caruana Galizia
Volledig scherm
Daphne Caruana Galizia © REUTERS

Politieke crisis Malta om moordzaak journalist: twee ministers treden af

De Maltese regering is in een crisis gestort door recente aanhoudingen in de zaak rond de dood van journalist Daphne Caruana Galizia. De stafchef van premier Joseph Muscat, Keith Schembri, en de minister van Toerisme Konrad Mizzi stapten vandaag op vanwege het onderzoek. De minister van Economische Zaken Christian Cardona zette zichzelf op non-actief; hij werd zaterdag verhoord.

1 reactie

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Keihard schoon schip maken en elke betrokkenen lang veroordelen. Journalistiek moet alle vrijheid hebben voor onderzoek.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.