Mensen laten bloemen, kaarsjes en steunbetuigingen aan Peter R. de Vries achter in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. De beschoten misdaadverslaggever vecht nog steeds voor zijn leven.
Volledig scherm
Mensen laten bloemen, kaarsjes en steunbetuigingen aan Peter R. de Vries achter in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. De beschoten misdaadverslaggever vecht nog steeds voor zijn leven. © ANP

“Politie zoekt opdrachtgever aanslag Peter R. de Vries in hoek Taghi”

NEDERLANDHet politieonderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) achter de aanslag op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries focust zich steeds meer op vertrouwelingen van de eind 2019 opgepakte drugsbaron Ridouan Taghi. “Alles wijst zijn kant op”, melden meerdere goed ingevoerde bronnen bij de politie aan onze collga's van het AD.  Door de snelle arrestatie van de uitvoerders op de snelweg A4 zijn niet alle sporen gewist.

1 reactie

 • Yvette Ryckmans

  3 maanden geleden
  Lieve Peter, Blijf aub vechten. Zoiets mag niet ongestraft blijven. Ik woon wel in België, maar leef toch mee met wat er U is aangedaan.
 1. PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederlandse ‘Pablo Escobar’: “Wie praat, die gaat”
  PREMIUM

  PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederland­se ‘Pablo Escobar’: “Wie praat, die gaat”

  Ridouan Taghi (43) alias de ‘Kleine’ is een man die je liever niet wil kruisen. Volgens het Openbaar Ministerie bestelde hij tal van liquidaties via sms. Ook misdaadjournalist Peter R. de Vries wist dat. Hij kreeg in 2019 al te horen dat hij op Taghi’s dodenlijst stond. Gek genoeg was de drugsbaron nauwelijks bekend bij de politie, tot zijn naam tijdens een politieverhoor over de tong ging van een drugsdealer die vreesde voor zijn leven. Het verhaal van de ‘Pablo Escobar’ van de Lage Landen, die jarenlang dood en verderf zaaide in Nederland.