.
Volledig scherm
. © rv

Politie verspreidt nieuwe videobeelden van juwelenroof in Maastricht: bewakingscamera filmt hoe verdachten wegvluchten op e-step

De Nederlandse politie heeft nieuwe beelden verspreid van de overval op TEFAF (The European Fine Art Fair), een internationale kunstbeurs in Maastricht. Ook deelt de politie de mogelijke vluchtroute van de verdachten, die op elektrische steps gevlucht zouden zijn. 

  1. Na de zoveelste overval op kunstbeurs in Maastricht: hoe goed worden juwelen en kunstwerken met miljoenenwaarde beveiligd?

    Na de zoveelste overval op kunstbeurs in Maastricht: hoe goed worden juwelen en kunstwer­ken met miljoenen­waar­de beveiligd?

    Gisteren werd de internationale kunstbeurs Tefaf in Maastricht overvallen. Het is voorlopig onbekend of de daders werkelijk buit hebben gemaakt, maar naar verluidt is er een ketting ter waarde van 27 miljoen euro verdwenen. Het is overigens niet de eerste keer dat de gerenommeerde kunstbeurs (met succes) wordt overvallen. Hoe is het eigenlijk gesteld met de beveiliging, op een beurs waar juwelen met een miljoenwaarde worden uitgestald?
  2. Waarom bestseller 'De duivelsverzen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

    Waarom bestseller 'De duivelsver­zen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

    ‘De duivelsverzen’, een bestseller van de Brits-Indiase auteur Salman Rushdie, zorgde meteen na publicatie in 1988 voor woede bij fundamentalistische moslims wereldwijd. De titel van het boek verwijst naar een islamitisch theologisch geschil, dat voor veel moslims taboe is: koranverzen die door de duivel aan Mohammed zouden zijn voorgesteld en waarin de profeet het bestaan van andere goden dan Allah zou hebben erkend.