Een politieagent knielt bij de herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de dodelijke schietpartij op de school in Uvalde (Texas).
Volledig scherm
Een politieagent knielt bij de herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de dodelijke schietpartij op de school in Uvalde (Texas). © AFP

Politie Texas richt commissie op om reactie op schietpartij school Uvalde te onderzoeken

De politie van de Amerikaanse staat Texas gaat een "interne commissie" oprichten die onderzoek zal doen naar de reactie op de schietpartij op een school in Uvalde, waarbij in mei negentien leerlingen en twee leraren om het leven kwamen. Met het onderzoek wil de staatspolitie bepalen "waar we de nodige verbeteringen kunnen aanbrengen voor toekomstige massale schietpartijen".

  1. Ouders slachtoffers schietpartij in school Uvalde zijn woedend na gelekte video: “Ik wil mijn kindje niet horen schreeuwen”
    Play

    Ouders slachtof­fers schietpar­tij in school Uvalde zijn woedend na gelekte video: “Ik wil mijn kindje niet horen schreeuwen”

    Uit een video die Amerikaanse media dinsdag hebben vrijgegeven, blijkt dat de politie 77 minuten heeft geaarzeld voordat ze op 24 mei ingreep bij de moordpartij van een schutter die 19 kinderen en twee leerkrachten ombracht in een school in Uvalde, in de Amerikaanse staat Texas. De ouders van de kinderen reageren woedend op de verspreiding van de beelden. “Wie denk je dat je bent om deze beelden te tonen”, klinkt het. “Ik wil mijn kindje niet horen schreeuwen”, reageert een moeder van een slachtoffer.