De Britse premier Boris Johnson is van plan "volledig samen te werken" met de politie, nadat Scotland Yard dinsdag aankondigde een onderzoek te openen naar de lockdownfeestjes in Downing Street.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson is van plan "volledig samen te werken" met de politie, nadat Scotland Yard dinsdag aankondigde een onderzoek te openen naar de lockdownfeestjes in Downing Street. © REUTERS

Politie start onderzoek naar feestjes in Downing Street, Johnson belooft “volledige samenwerking”

Scotland Yard opent een onderzoek naar de feestjes die hebben plaatsgevonden in Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier. Dat bevestigt politiecommissaris Cressida Dick. Premier Boris Johnson staat al weken onder vuur vanwege onthullingen over feestjes in zijn ambtswoning tijdens de coronalockdowns. Het aantal feesten loopt ook op. Maandag nog meldde de Britse zender ITV dat Johnson een verjaardagsfeestje had met 30 genodigden tijdens de eerste lockdown.

4 reacties

 • jan boden

  1 jaar geleden
  Johnson belooft volledige samenwerking, in de politiek betekent dat hij alles zal blijven ontkennen en verder blijven liegen.
 • Wim Nuel

  1 jaar geleden
  Ze zouden beter de incompetente leidinggevende welk zo onderzoek opstart opstaande voet ontslaan
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Jommeken mag gerust al aftreden. De lijst wordt te lang
 • marc rooms

  1 jaar geleden
  En die gaat zich daar nogal veel van aantrekken. Net als bij ons zijn de regels voor het volk en de politiekers voelen zich daar ver boven zitten.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Topexpert over drugsoorlog in Antwerpen: "Bommen kan je zelf maken, meer vrees voor geweren uit Oekraïne”
  PREMIUM
  2

  Topexpert over drugsoor­log in Antwerpen: "Bommen kan je zelf maken, meer vrees voor geweren uit Oekraïne”

  Zijn het bommen die het Westen aan Oekraïne heeft geleverd, die nu in Antwerpen ontploffen? “Onwaarschijnlijk”, oordeelt Nils Duquet. Maar de internationaal gereputeerde expert inzake wapensmokkel ziet wel een gevaar op vlak van andere wapens, zoals oorlogsgeweren. Zijn die al gesmokkeld? Zijn ze hier al opgedoken? En wat wordt er aan gedaan om een toestroom te beletten? Een nuchter overzicht van wat we allemaal weten.