AFP
Volledig scherm
© AFP

Politie schiet met scherp op betogers in Myanmar: jonge vrouw in kritieke toestand

In Myanmar schiet de politie nu ook met scherp op tegenstanders van de militaire dictatuur. Volgens een dokter verkeert minstens één vrouw in kritieke toestand. Eerder had het regime al het waterkanon en rubberkogels ingezet om de protesten tegen de junta neer te slaan. Tientallen mensen werden opgesloten, er is ook sprake van verschillende gewonden.

6 reacties

 • Peter Johan

  4 maanden geleden
  De Uyghurs nog wel, Feline Noé... Die leven maar zo'n 3000 km noordelijker. De Rohingya, zal u bedoelen.
 • Alexa Grieken

  4 maanden geleden
  Ik wens de bevolking daar veel moed en doorzettingsvermogen. Hopelijk gebeurt dat hier ook op een dag. Daar zijn ze ten minste wakker geworden.
 • Michel Van der Hoydowch

  4 maanden geleden
  De zoveelste democratie die aan stukken wordt geschoten door de zoveelste dictators. Zelfs de VS ging bijna op de schop .
 • Filip Havaux

  4 maanden geleden
  Het is overal hetzelfde, burgers moeten zwijgen en betalen.
 • Ward Berden

  4 maanden geleden
  Gewoon betogingen verbieden en mensen die opkomen voor hun vrijheid de bak inzwieren. Doen we hier in Brussel toch ook?
 1. Ikea Frankrijk krijgt 1 miljoen euro boete voor heus ‘spionagesysteem’: privédetectives, agenten en nepmedewerkers moesten personeel in de gaten houden
  19

  Ikea Frankrijk krijgt 1 miljoen euro boete voor heus ‘spionage­sys­teem’: privédetec­ti­ves, agenten en nepmedewer­kers moesten personeel in de gaten houden

  IKEA moet in Frankrijk een boete van 1 miljoen euro betalen voor het bespioneren van onder anderen personeelsleden. De Franse tak van de meubelgigant is schuldig bevonden aan het oneigenlijke gebruik van persoonsgegevens, oordeelde de rechter. Verder werd een voormalig directeur, Jean-Louis Baillot, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en het betalen van een boete van 50.000 euro.