De politie in de Russische Republiek Dagestan schiet in de lucht bij een protestactie.
Volledig scherm
De politie in de Russische Republiek Dagestan schiet in de lucht bij een protestactie. © Youtube Meduza

Politie schiet in de lucht bij protest tegen militaire mobilisatie in Rusland

De politie in de Russische Republiek Dagestan heeft zondag waarschuwingsschoten afgevuurd om mensen die protesteerden tegen de mobilisatie van militaire reservisten uiteen te drijven. Dat melden lokale activisten op sociale media, waar video’s tonen hoe agenten in de lucht schieten. Ook zijn er beelden van schermutselingen tussen burgers en politie.

39 reacties

 • peter destoop

  2 maanden geleden
  Al die politie agenten. Zouden zij beter niet eerst zelf naar het front trekken ???
 • Gerarda De fleurquin

  2 maanden geleden
  Zij die in opstand komen hoedje af voor hun moed Zij die het land ontvluchten daarentegen
 • Guy Lavrijssen

  2 maanden geleden
  Dit lost zichzelf op binnen een paar weken
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Ze moeten de politie overmeesteren of hun oversten , ze zijn toch met veel meer ?
 • Bob VERSCHUEREN

  2 maanden geleden
  De enige manier om deze waanzin te stoppen zal een algemene Russische volksopstand zijn. Respect voor de moedige mensen die nu al op straat durven komen.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.