De politie in de Russische Republiek Dagestan schiet in de lucht bij een protestactie.
Volledig scherm
De politie in de Russische Republiek Dagestan schiet in de lucht bij een protestactie. © Youtube Meduza

Politie schiet in de lucht bij protest tegen militaire mobilisatie in Rusland

De politie in de Russische Republiek Dagestan heeft zondag waarschuwingsschoten afgevuurd om mensen die protesteerden tegen de mobilisatie van militaire reservisten uiteen te drijven. Dat melden lokale activisten op sociale media, waar video’s tonen hoe agenten in de lucht schieten. Ook zijn er beelden van schermutselingen tussen burgers en politie.

39 reacties

 • peter destoop

  4 maanden geleden
  Al die politie agenten. Zouden zij beter niet eerst zelf naar het front trekken ???
 • Gerarda De fleurquin

  4 maanden geleden
  Zij die in opstand komen hoedje af voor hun moed Zij die het land ontvluchten daarentegen
 • Guy Lavrijssen

  4 maanden geleden
  Dit lost zichzelf op binnen een paar weken
 • Eric De Baeremaeker

  4 maanden geleden
  Ze moeten de politie overmeesteren of hun oversten , ze zijn toch met veel meer ?
 • Bob VERSCHUEREN

  4 maanden geleden
  De enige manier om deze waanzin te stoppen zal een algemene Russische volksopstand zijn. Respect voor de moedige mensen die nu al op straat durven komen.
 1. KIJK. Russische tank maait eigen soldaten omver met loop van tank, Oekraïne zet filmpje online: "De grootste bedreiging voor Russische soldaten zijn hun eigen tanks”

  KIJK. Russische tank maait eigen soldaten omver met loop van tank, Oekraïne zet filmpje online: "De grootste bedreiging voor Russische soldaten zijn hun eigen tanks”

  Het Oekraïens Ministerie van Defensie heeft beelden gedeeld op Twitter, inclusief komisch muziekje, waarop het goed lijkt mis te gaan met Russische soldaten en hun tanks. Op de luchtbeelden is er te zien hoe enkele Russische tanks, waarvan één in brand staat, chaotisch bij elkaar staan. Een tanks beslist om weg te rijden van het brandend voertuig en keert zich om naar de andere tank, waar Russische soldaten op zitten. Daar loopt het fout.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.