via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Politie schiet gewapende leerling dood in school in Tennessee

In een middelbare school in de stad Knoxville, in de Amerikaanse staat Tennessee, is maandag een scholier door de politie doodgeschoten nadat hij zelf het vuur op agenten had geopend. Een agent raakte gewond.

13 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  6 maanden geleden
  "Geen enkele vrije man zal nooit het bezit en gebruik van wapens worden verboden." - Thomas Jefferson, Virginia Constitution, Draft 1, 1776. Wapens verbieden omdat criminelen ze misbruiken, is de onschuldigen en gezagsgetrouwe bevolking, dat hun rechten en vrijheden niet afhangen van hun eigen gedrag, maar van het gedrag van de criminelen en de wettelozen.
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Landen waar zelfs de politie geen vuurwapens mag dragen, laat staan de burgers er mogen hebben. UK, Noorwegen, IJsland, Ierland, Nieuw-Zeeland. En waar vallen er veel meer doden door zowel geweld onder burgers met wapens als door vuurwapengeweld. Doden onder zowel burgers als agenten. In de VS. Ook al beweert men dat de wapens er niet toe bijdragen en het aan de mens ligt. Wat men niet heeft kan men niet gebruiken.
 • Gilles Standaert

  6 maanden geleden
  Wist je dat de vrije wapenverkoop een mythe is van de media en dat iedereen onderworpen wordt aan een FBI background check, en dat je een ID moet voorleggen? Gaat de president zijn agenten ook ontwapenen?
 • Jozef Van Mellaert

  6 maanden geleden
  @ Wout Bouwens. In Zwitserland is elke volwassene tot 45 jaar in dienst van het leger, zijn wapen in huis is van het Zwitsers leger, en dient in eerste plaats om een locale aanval af te weren. Iedere soldaat is opgeleid en wordt periodisch gescreend tot zijn 45 st. Elke Zwitser voelt zich betrokken omdat hij het initiatief en controle heeft door volksraadplegingen, Was er een gevaar aan dat wapenbezit dan had de Zwitser het allang afgeschaft
 • John Stahl

  6 maanden geleden
  Ik heb eventjes moet zoeken, maar nu blijkt dat die "leerling", weeral een zwarte was. Het zijn vooral die gasten die best een wapenverbod krijgen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfunding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbeginnen”
  Play
  Oostende

  Ingrids huis ligt bedolven onder de lava op La Palma, zoon start crowdfun­ding: “Ik ben alles kwijt en moet op mijn 69ste volledig herbegin­nen”

  Ingrid Asseloos (69), een Oostendse vrouw die op La Palma woont, is werkelijk alles kwijt door de vulkaanuitbarsting die het Spaanse eiland sinds een maand teistert. “Mijn huis waaraan ik 3,5 jaar werkte, zit vijf meter diep bedolven onder de lava. Ik huur nu een vakantiewoning ten noorden van het eiland, maar financieel is dat onhoudbaar”, vertelt de vrouw vanuit La Palma. Ze is de wanhoop nabij. Haar zoon is nu een crowdfunding gestart.