Een foto van de vermoedelijke drugsbaron achter het transport vanuit Brazilië naar Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van de vermoedelijke drugsbaron achter het transport vanuit Brazilië naar Brussel. © RV

Politie ontrafelt mysterie achter privéjet die met cocaïne op weg was naar Brussel

De Braziliaanse politie is de eigenaar van 1,3 ton cocaïne op het spoor. Die drugs lagen in een privéjet op weg naar Brussel. De enige passagier op die vlucht, is overleden. De man, een Spanjaard uit Luik, had een terminale kanker. Hij zou enkel ingehuurd zijn om de drugs te vervoeren. De echte eigenaar is volgens de speurders een drugsbaron met goede connecties in ons land. Ze vermoeden dat hij in Dubai verblijft.

1 reactie

 • christine van meerhaeghe

  1 maand geleden
  dus het was voor het goed doel!man waar gaan ze het blijven uithalen!!!
 1. Tonnen cocaïne, versleutelde telefoons, onthoofdingen en een criminele onder- en bovenwereld: zo gaat de drugsmaffia in ons land echt te werk
  PREMIUM

  Tonnen cocaïne, versleutel­de telefoons, onthoofdin­gen en een criminele onder- en bovenwe­reld: zo gaat de drugsmaf­fia in ons land echt te werk

  Dinsdag werd in Brussel de zoveelste klap uitgedeeld aan de criminele wereld, dankzij operatie Sky ECC. Die operatie ging zeven maanden geleden van start, nadat het geliefkoosd communicatiemiddel van de drugskartels gekraakt werd. Sindsdien volgde de ene politieactie na de andere: meerdere bendes werden opgerold, tonnen drugs onderschept en een ware drugsoorlog werd blootgelegd. Wat volgt is een overzicht van alles wat we tot dusver te weten kwamen, van de schuilnamen over de granaataanslagen tot de bedreigingen en afrekeningen, inclusief onthoofdingen. En het einde is nog lang niet in zicht.
 2. Macron over Johnson in privégesprek: “Triest om te zien dat een groot land wordt geleid door een clown”
  12

  Macron over Johnson in privége­sprek: “Triest om te zien dat een groot land wordt geleid door een clown”

  In een privégesprek heeft de Franse president Emmanuel Macron naar verluidt vernietigend uitgehaald naar de Britse premier Boris Johnson. “Het is triest om te zien dat een groot land waarmee we enorm veel dingen kunnen doen, wordt geleid door een clown”, zou hij onder meer gezegd hebben volgens het Franse satirische weekblad Le Canard enchaîné. “Het is altijd hetzelfde circus.”
 1. Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoorlog in onze hoofdstad: minstens acht moorden
  PREMIUM

  Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoor­log in onze hoofdstad: minstens acht moorden

  November vorig jaar in Molenbeek. Een Albanese man wordt op straat doorzeefd met minstens acht kogels. Hij moest dood, zoveel is duidelijk. De speurders stonden voor heel wat vraagtekens, tot de onderschepte berichten in operatie Sky hen een spoor gaf: een ware drugsoorlog binnen de Brusselse maffia. Een territoriale vete tussen twee clans die al resulteerde in minstens acht afrekeningen, zowel in ons land als in Albanië.