Een foto van de vermoedelijke drugsbaron achter het transport vanuit Brazilië naar Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van de vermoedelijke drugsbaron achter het transport vanuit Brazilië naar Brussel. © RV

Politie ontrafelt mysterie achter privéjet die met cocaïne op weg was naar Brussel

De Braziliaanse politie is de eigenaar van 1,3 ton cocaïne op het spoor. Die drugs lagen in een privéjet op weg naar Brussel. De enige passagier op die vlucht, is overleden. De man, een Spanjaard uit Luik, had een terminale kanker. Hij zou enkel ingehuurd zijn om de drugs te vervoeren. De echte eigenaar is volgens de speurders een drugsbaron met goede connecties in ons land. Ze vermoeden dat hij in Dubai verblijft.

1 reactie

 • christine van meerhaeghe

  1 jaar geleden
  dus het was voor het goed doel!man waar gaan ze het blijven uithalen!!!
 1. Tonnen cocaïne, versleutelde telefoons, onthoofdingen en een criminele onder- en bovenwereld: zo gaat de drugsmaffia in ons land echt te werk
  PREMIUM

  Tonnen cocaïne, versleutel­de telefoons, onthoofdin­gen en een criminele onder- en bovenwe­reld: zo gaat de drugsmaf­fia in ons land echt te werk

  Dinsdag werd in Brussel de zoveelste klap uitgedeeld aan de criminele wereld, dankzij operatie Sky ECC. Die operatie ging zeven maanden geleden van start, nadat het geliefkoosd communicatiemiddel van de drugskartels gekraakt werd. Sindsdien volgde de ene politieactie na de andere: meerdere bendes werden opgerold, tonnen drugs onderschept en een ware drugsoorlog werd blootgelegd. Wat volgt is een overzicht van alles wat we tot dusver te weten kwamen, van de schuilnamen over de granaataanslagen tot de bedreigingen en afrekeningen, inclusief onthoofdingen. En het einde is nog lang niet in zicht.
 1. OVERZICHT. Ruim 5.000 doden en 20.500 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië
  Update

  OVERZICHT. Ruim 5.000 doden en 20.500 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 zijn in Turkije en buurland Syrië al ruim 5.000 doden en nog eens 20.534 gewonden gevallen. Dat blijkt dinsdag uit een nieuwe balans. Deze morgen werd de regio opnieuw opgeschikt door een naschok met een kracht van 5,3. Hulp uit de hele wereld is onderweg, maar het slechte weer bemoeilijkt de zoektocht naar overlevenden. De totale omvang van de ramp blijft nog onduidelijk, veel mensen zijn nog vermist. De WHO vreest dat de dodentol nog kan oplopen tot boven de 20.000.
 2. Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoorlog in onze hoofdstad: minstens acht moorden
  PREMIUM

  Hoe operatie Sky zorgde voor de ontdekking van een ware drugsoor­log in onze hoofdstad: minstens acht moorden

  November vorig jaar in Molenbeek. Een Albanese man wordt op straat doorzeefd met minstens acht kogels. Hij moest dood, zoveel is duidelijk. De speurders stonden voor heel wat vraagtekens, tot de onderschepte berichten in operatie Sky hen een spoor gaf: een ware drugsoorlog binnen de Brusselse maffia. Een territoriale vete tussen twee clans die al resulteerde in minstens acht afrekeningen, zowel in ons land als in Albanië.