De 18-jarige Payton Gendron.
Volledig scherm
De 18-jarige Payton Gendron. © AP

Politie onderzocht schutter Buffalo al eens eerder na gewelddadige bedreiging

De 18-jarige schutter die zaterdag tien mensen doodschoot en drie anderen verwondde in een supermarkt in Buffalo, New York, werd al eens door de politie onderzocht vanwege een gewelddadige bedreiging die hij had gemaakt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender NBC News.

 1. Schutter in supermarkt reed 370 kilometer om zo veel mogelijk zwarten te doden: “Hij vreesde voor een omvolking”

  Schutter in supermarkt reed 370 kilometer om zo veel mogelijk zwarten te doden: “Hij vreesde voor een omvolking”

  Payton Gendron heeft tijdens zijn moordende raid in de supermarkt in Buffalo bewust zwarte klanten geviseerd. Een blanke man die weerloos op de grond lag, spaarde hij. De schutter excuseerde zich zelfs bij hem, blijkt uit de beelden die hij zelf maakte. In het manifest dat hij achterliet, blijkt dat hij vreesde voor een omvolking. De schutter reed 370 kilometer omdat er in de wijk waar hij toesloeg veel zwarten wonen.
 2. Wie is Payton Gendron? 18-jarige kondigde zijn dodelijke raid maanden op voorhand aan en koos supermarkt in Buffalo bewust uit
  PREMIUM

  Wie is Payton Gendron? 18-jarige kondigde zijn dodelijke raid maanden op voorhand aan en koos supermarkt in Buffalo bewust uit

  Zijn slachtpartij in de supermarkt had hij maanden geleden al online aangekondigd, maar zaterdag reed hij effectief in de auto van zijn ouders naar het 300 kilometer verderop gelegen Buffalo, “waar veel zwarten wonen”. Payton Gendron - amper 18 - stapte uit op de parking en begon meteen te schieten. Zijn kogels raakten dertien slachtoffers - elf waren zwart. Zijn voormalige school waarschuwde al voor Gendron, die eerder al had gedreigd met een school-shooting ‘tijdens of na een diploma-uitreiking’.