De politie van New York treedt op tijdens demonstraties op Times Square in New York.
Volledig scherm
De politie van New York treedt op tijdens demonstraties op Times Square in New York. © REUTERS

Politie New York ontmantelt eenheid die gewelddadige misdaad bestrijdt

De politie in New York, de NYPD, gaat een zeshonderd man sterke eenheid ontmantelen die gewelddadige misdaad in de stad bestrijdt. Dat maakte commissaris Dermot Shea maandag (lokale tijd) bekend. De agenten krijgen per direct andere taken toegewezen, waaronder recherchewerk en politiewerk op wijkniveau in de miljoenenstad.

 1. “Van een politieagent moet je bang zijn. Dat is één van de eerste dingen die ik geleerd heb toen ik naar de VS verhuisde”
  PREMIUM

  “Van een politie­agent moet je bang zijn. Dat is één van de eerste dingen die ik geleerd heb toen ik naar de VS verhuisde”

  Na de dood van George Floyd rijst wereldwijd protest tegen politiegeweld, en liggen de ‘American cops’ onder vuur. Ze worden weggezet als schietgrage cowboys, die in de Police Academy’s getraind worden als paracommando’s en ook het wapenarsenaal van een militair aan hun riem hebben hangen. “Schietgraag zou ik ze niet noemen”, zegt VS-correspondente Greet De Keyser. “Maar ze zijn wél agressief. Ze bemiddelen niet, ze gaan meteen in de aanval.”
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door