Darnella Frazier (17) filmde het overlijden van George Floyd (46) op 25 mei, waarna de beelden viraal gingen.
Volledig scherm
Darnella Frazier (17) filmde het overlijden van George Floyd (46) op 25 mei, waarna de beelden viraal gingen. © Photonews/ Facebook: NowThis Politics

Politie kwam niet weg met eigen versie van dood Floyd dankzij video van tiener

In pre-smartphonetijden had de politie van Minneapolis de moord van agent Derek Chauvin op George Floyd in mei vorig jaar ongetwijfeld kunnen toedekken. Het is dankzij de video van een tienermeisje dat de politie uiteindelijk niét weg kwam met een eigen “verzonnen” versie van de feiten, zo tweette CNN-reporter Keith Boykin.

19 reacties

 • Karel Tichmann

  2 weken geleden
  De frequentie van Floyds contact met de politie tijdens zijn 46-jarige leven is een anomalie voor de meeste mensen, behalve voor George Floyd. Floyd werd in zijn volwassen leven ten minste 19 keer gearresteerd van zware overval met een dodelijk wapen, tot het uitgeven van vals geld op zijn laatste dag. In totaal was hij veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. De politie is de enigste tussen deze criminelen en de normale bevolking staat. Ik ben zeer dankbaar, voor alle politieagenten.
 • ivan de ridder

  2 weken geleden
  Goed dat dit uitvoerig gefilmd is, anders werd de zaak allicht verticaal geklasseerd. Moet ook emotioneel zwaar zijn voor Darnella, iemands dood van begin tot einde moeten opnemen wetende dat je niets anders kunt doen ... hopelijk krijgt zij ook begeleiding.
 • Alex Wellens

  3 weken geleden
  Respect tonen ipv op je knietje te gaan zitten! Wij gingen niet lopen, waren niet onbeleefd, daagden de rijkswacht niet uit en als we dan toch iets hadden misdaan gingen we rustig mee in de combi! En nu....
 • Daele Patrick

  3 weken geleden
  Welke anderen zullen 2 keer nadenken voor ze zoiets doen?... ondertussen nog 3 jongeren neergemaaid. En dat op nog geen maand tijd. De ene "per ongeluk", de andere... had een wapen, maar niet toen hij zijn handen omhoog hield en de derde was diegene die om hulp riep. Yeah right... ze hebben hun lesje geleerd.
 • guy Van Deun

  3 weken geleden
  De andere agenten zijn even schuldig want zij hadden Floyd moeten helpen, of beter aan hun collega moeten duidelijk maken dat hij tegen de regel op dat moment aan het moorden was.
 1. Schokkende beelden tonen achtergelaten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”
  Play
  15

  Schokkende beelden tonen achtergela­ten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”

  Het coronavirus blijft onverbiddelijk hard toeslaan in India. Voor de tweede dag op rij sneuvelde het record van nieuwe bevestigde besmettingen en veel ziekenhuizen zijn helemaal door hun voorraad zuurstof heen. Op sociale media zijn schokkende beelden opgedoken uit een klein ziekenhuis even buiten de hoofdstad Delhi die laten zien hoe de lichamen van enkele coronapatiënten werden achtergelaten op de dienst intensieve zorg. Van het medisch personeel geen spoor meer. Op de achtergrond hoor je familie roepen dat de dokters gevlucht zijn.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten