De politie van Richmond, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Virginia, heeft gezegd dat ze een massale schietpartij op 4 juli heeft voorkomen.
Volledig scherm
De politie van Richmond, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Virginia, heeft gezegd dat ze een massale schietpartij op 4 juli heeft voorkomen. © AP

Politie in Amerikaanse staat Virginia zegt grote schietpartij tijdens 4 juli-feestelijkheden verhinderd te hebben na tip

De politie van Richmond, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Virginia, heeft gezegd dat ze een massale schietpartij op 4 juli heeft voorkomen. Er zijn meerdere arrestaties verricht en tal van vuurwapens zijn tijdens de politieactie in beslag genomen. De politie wist een bloedbad dankzij een tip te voorkomen. 

 1. Rafael (44) stond in publiek toen schutter vuur opende tijdens 4th of July-parade: "Brachten de kinderen naar de kelder, met een film en chips, en wachtten bang af”
  PREMIUM
  Beringen

  Rafael (44) stond in publiek toen schutter vuur opende tijdens 4th of Ju­ly-parade: "Brachten de kinderen naar de kelder, met een film en chips, en wachtten bang af”

  Vlaming Rafael (43) stond maandag samen met zijn vrouw en twee kinderen naar de parade te kijken in Highland Park in Chicago. Hij woont al bijna twintig jaar in de Verenigde Staten en was ooggetuige van hoe een dolle schutter zes mensen doodschoot. “Plots sta je middenin zo’n schietpartij. In het rustige stadje waar je al heel lang woont.” Het verhaal van een emotionele vader die met zijn gezin aan veel erger ontsnapte.
 2. Moeder van man (24) die Salman Rushdie neerstak: “Na reis naar Libanon veranderde hij in een religieuze fanaticus”

  Moeder van man (24) die Salman Rushdie neerstak: “Na reis naar Libanon veranderde hij in een religieuze fanaticus”

  In een exclusief interview met ‘The Daily Mail’ heeft de moeder van Hadi Matar, de 24-jarige man die de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie (75) afgelopen vrijdag heeft neergestoken, verteld dat ze haar zoon in 2018 volledig zag veranderen in een religieuze fanaticus na een reis naar Libanon. “Ik had verwacht dat hij gemotiveerd zou terugkeren, dat hij zijn opleiding zou afmaken, zijn diploma zou halen en een job zou zoeken. In plaats daarvan sloot hij zichzelf op in de kelder”, aldus Silvana Fardos (46). De vrouw wil haar zoon naar eigen zeggen nooit meer spreken.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.