96 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden: dat was de trieste balans na de wedstrijd in Hillsborough, het aftandse stadion van de toenmalige topclub Sheffield Wednesday op 15 april 1989.
Volledig scherm
96 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden: dat was de trieste balans na de wedstrijd in Hillsborough, het aftandse stadion van de toenmalige topclub Sheffield Wednesday op 15 april 1989. © GETTY

Politie Hillsborough hield geld van dode supporters achter

Het politiekorps van South Yorkshire, dat er al eerder van beschuldigd werd zijn verantwoordelijkheid in het Hillsborough-drama te willen minimaliseren, blijkt nu ook geld achtergehouden te hebben van dode of stervende supporters. Dat blijkt uit documenten van het onafhankelijke onderzoekspanel Hillsborough Independent Panel. Bij de ramp in het Hillsborough-voetbalstadion in 1989 vielen 96 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden.

  1. 
HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter?
    55

    HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetbal­lers knielen voor Black Lives Matter?

    American Football-speler Colin Kaepernick was in 2016 de eerste die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen het politiegeweld en de discriminatie van zwarte mensen in zijn land. Vandaag, vijf jaar later, blijven Europese voetballers voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën gaan tijdens het EK. Ook ons land doet vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat vind jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden?