Veel volk op Brusselse Grote Markt
Volledig scherm
Veel volk op Brusselse Grote Markt © Marc Baert

Politie grijpt in nadat er opnieuw te veel volk opdaagt op Brusselse Grote Markt - Voorzitter Nederlands Veiligheidsberaad roept op bij drukte iets te doen aan toeloop Belgen

In Brugge gaat het lichtspektakel Wintergloed vanavond én volgend weekend niet door. Dat heeft de stad beslist na de grote drukte die gisteravond ontstaan was. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

80 reacties

 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  De derde golf is in de maak, gezond verstand of niet. Hoe al die verzorgers dit blijven volhouden als ze die beelden zie gaat mijn verstand te boven.
 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  misschien moeten we de burgemeesters ter verantwoording roepen en ze het Belgisch Staatsblad - 83927 eens laten lezen, daar staat "Overwegende dat winkelen een grote toestroom van klanten en veel sociale contacten kan teweegbrengen; DAT GROTE MENSENMASSA'S en sociale contacten zoveel mogelijk dienen vermeden te worden in de winkels, OP DE OPENBARE WEG en het openbaar vervoer"
 • Bern Vermeulen

  2 maanden geleden
  oooh maar er is contact opvolging die werkt 100 procent en kost ons enorm veel belastingsgeld, niemand geloofd hier toch nog in, die mannen zouden nogal wat te doen hebben, als ik de massa bekijk, of staat iedereen zijn bluetooth uit, overtreders niet vergeten he, 
 • Eddy Van Hove

  2 maanden geleden
  Waarom moet er zoveel gewinkeld worden? Als iedereen zich aan de regels houd, blijft alles binnen je eigen bubbel. Voor wie zijn die geschenken dan of gaan we met ze allen de coronamaatregelen overtreden. Wij blijven thuis en hopen dat we het coronavirus kunnen overleven.
 • Marleen Vandevelde

  2 maanden geleden
  Artikel 13 van de mensenrechten : ieder heeft het recht zich vrijelijk te verplaatsen en te vertoeven binnen de grenzen van elke staat. Eenieder heeft het ook het recht welk land dan ook, met inbegrip van het zijne, te verlaten.  Grenzen sluiten is dus een inbreuk op de mensenrechten.  Was dit niet zo geweest dan had het dictatorsduo De Croo/VDB dat al lang gedaan.  Hadden ze winkels, kappers, enz... - met regels - open gelaten dan waren de mensen nu meer verspreid en binnen België gebleven.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"