Een van de daders aan het werk.
Volledig scherm
Een van de daders aan het werk. © via REUTERS

Politie geeft beelden vrij van twee dieven die met zaklampen kunstroof van de eeuw plegen

BUITENLANDInbrekers hebben vandaag toegeslagen bij het historisch museum Grünes Gewölbe (Groene Gewelf) in het Duitse Dresden, waar tal van kostbare kunstschatten zijn opgeslagen. De buit: enkele onschatbare juwelen. Volgens de Duitse krant Bild gaat het om “de grootste kunstroof in de naoorlogse geschiedenis”. Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe twee lieden met zaklampen de juwelenzaal binnenkomen.

18 reacties

 • mido reda

  1 jaar geleden
  Diamanten kun je terug slijpen en niet meet te traceren , dus ze zie he ni meer terug
 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Die zijn eerst op verkenning geweest, en die hebben gedacht ,dat is een makkie hier. Dat hun alarm systeem geen back-up voor stroom voorziening heeft,verbaast me eigenlijk. Normaal heeft elk professioneel alarm installatie een back-up voor stroom voorziening. Een stroomgenerator, die vanzelf opstart zodra er een stroomuitval is, zelfs ziekenhuizen en gevangenissen hebt dit.
 • Piet Van Buggenhout

  1 jaar geleden
  De krantenwinkel hier op de hoek heeft sensoren op de deur, trillingssensoren op de vitrine en op de kast met rookwaren, camera's binnen en buiten en de duitse scheper ligt achter de toonbank.
 • William Bonny

  1 jaar geleden
  Tja,Dat komt er van als men op alles en nog wat bespaard, Omdat men het OCMW van de wereld wilt spelen en migranten hier rijkelijk onthaald en ons sociaal stelsel laat leegzuigen, Ik heb er totaal geen medelijden mee of begrip voor de betrokkenen, Ze zoeken het gewoon zelf,door met .migratie de misdaad&agressie te importeren,
 • jo vandenberghe

  1 jaar geleden
  Net zoals overal in Europa zijn de straffen voor het inbreken schromelijk te laag,een inbraak laat zware sporen na voor de mensen die het moeten ondergaan.Dus de voorhamer uithalen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser