Een vermoedelijke gangster wordt door de politie onder schot gehouden in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. Archieffoto.
Volledig scherm
Een vermoedelijke gangster wordt door de politie onder schot gehouden in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. Archieffoto. © AP

“Politie El Salvador voerde in vier jaar tijd 116 executies uit”

De Nationale Civiele Politie (PNC) van El Salvador heeft in de periode van 2014 tot 2018 in de strijd tegen georganiseerde bendes minstens 116 mogelijk buitengerechtelijke executies uitgevoerd. Dat heeft de administratie van de ombudsman voor mensenrechten vandaag gezegd.

2 reacties

 • leppens victor

  1 jaar geleden
  Ik zou ook reclameren,er moesten minstens twee nullen achter staan,mischien zou men dan nog eens buiten kunnen komen. mvg.
 • Loesje Vranken

  1 jaar geleden
  Moesten ze in elk land doen!!!! Gevangenissen zouden niet overvol zitten en men zou niet de crimineel of moordenaar uithangen.
 1. Evelyn (21) werd verkracht en kreeg miskraam. Ze staat nu terecht voor moord
  Buitenland

  Evelyn (21) werd verkracht en kreeg miskraam. Ze staat nu terecht voor moord

  Een jonge vrouw uit El Salvador die als tiener verkracht werd en enkele maanden later beviel van een dode baby, riskeert in haar thuisland een jarenlange celstraf voor moord. Donderdag begint het proces van Evelyn Beatríz Hernández Cruz en de openbare aanklager zal proberen aan te tonen dat de jonge vrouw bewust een miskraam uitlokte. Het is de tweede keer dat ze terechtstaat voor de feiten. De eerste keer kreeg ze 30 jaar cel, maar besliste een rechter in beroep dat de veroordeling onterecht was en dat ze een nieuw proces moest krijgen.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf