De Nederlandse Officier van Justitie David van Kuppeveld (rechts) bij de woning van de 22-jarige verdachte, waar het politieonderzoek wordt voortgezet.
Volledig scherm
De Nederlandse Officier van Justitie David van Kuppeveld (rechts) bij de woning van de 22-jarige verdachte, waar het politieonderzoek wordt voortgezet. © ANP

Politie "dringend op zoek" naar beelden van auto in zaak Gino

De politie vraagt "speciale medewerking" van het publiek bij het verkrijgen van beelden in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Gino. Specifiek gaat het daarbij om beelden waarop een blauwe Volkswagen van het type Lupo te zien is.

  1. Beste vriend van Donny M. spreekt voor het eerst: “Donny heeft een goede en een slechte kant. Ik heb hem vaak zien veranderen”
    PREMIUM

    Beste vriend van Donny M. spreekt voor het eerst: “Donny heeft een goede en een slechte kant. Ik heb hem vaak zien veranderen”

    Twee dagen nadat de vermiste Gino (9) dood werd teruggevonden, spraken wij met Christiaan, een goede vriend van de opgepakte verdachte Donny M. (22). Hij groeide samen op met Donny en ging hem zelfs bezoeken toen hij in de jeugdgevangenis zat. “Mijn beste vriend”, noemt hij de verdachte. Sinds vier maanden waren de twee ook naaste buren. “We vertelden elkaar álles”, zegt de 20-jarige. “Maar nu blijkt dat Donny veel heeft gelogen.”