Politie is aanwezig bij het islamitisch centrum van Escondido, in het zuiden van Californië.
Volledig scherm
Politie is aanwezig bij het islamitisch centrum van Escondido, in het zuiden van Californië. © AP

Politie Californië onderzoekt poging tot brandstichting in moskee, dader verwijst naar aanslag in Nieuw-Zeeland

De politie van Escondido, ten noorden van San Diego in de Amerikaanse staat Californië, is samen met de brandweer en de FBI bezig met een onderzoek naar brandstichting bij de lokale Dar-ul-Arqam-moskee, nadat aanwezigen rond kwart over drie ’s nachts plots een brandgeur roken en buiten inderdaad een beginnende brand ontdekten. Dat melden lokale media.

1 reactie

  • Niko

    3 jaar geleden
    Fake news natuurlijk, zoals VRT nu begint te verzinnen dat vrouwen met hoofddoek aangevallen worden door de jongens van Schild en Vrienden, links is de pedalen kwijt.
  1. Nationale oproep tot gebed, 2 minuten stilte en hoofddoeken uit solidariteit: Nieuw-Zeeland herdenkt de slachtoffers van de aanslagen in Christchurch

    Nationale oproep tot gebed, 2 minuten stilte en hoofddoe­ken uit solidari­teit: Nieuw-Zee­land herdenkt de slachtof­fers van de aanslagen in Christ­church

    Met twee minuten stilte heeft Nieuw-Zeeland vandaag de vijftig dodelijke slachtoffers van de racistisch gemotiveerde aanslag op twee moskeeën in de stad Christchurch afgelopen vrijdag herdacht. De islamitische oproep tot het gebed, de azan, werd live op radio en tv uitgezonden, waarna tussen 13:32 en 13.34 uur het openbare leven stilviel.