Het protest tegen de geldende coronamaatregelen.
Volledig scherm
Het protest tegen de geldende coronamaatregelen. © Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbil

Politie beveelt 20.000 betogers tegen lockdown in Leipzig om te vertrekken, rellen tussen ordehandhavers en de betogers

In de Oost-Duitse stad Leipzig is een massaal protest tegen coronamaatregelen zaterdag uit de hand gelopen. Demonstranten vielen de politie aan nadat die opdracht had gegeven dat ze moesten vertrekken. Naar schatting waren er zo’n 20.000 actievoerders op de been die tot dat moment vreedzaam demonstreerden.

19 reacties

 • Jos Hill

  9 maanden geleden
  Wanneer ik dit zie moeten de grenzen dicht, wat men ook vergeet is dat de politie zich tussen die duizenden egoisten moet mengen om ze weg te krijgen.
 • bernard vermeulen

  9 maanden geleden
  Die hebben iets teveel of te kort in hun hersenen, allemaal ' alles kan en alles mag ' mensen, dringend voorbeeld boetes, maar ja met zoveel zijn ze sterk he, allee dat denken ze toch.
 • Pascal Siongers

  9 maanden geleden
  Waarom luisteren naar zakkenvullers en charlatans
 • Patrick Weyers

  9 maanden geleden
  20.000 egoïsten. Hoog tijd om Corona zorg zelf te laten betalen door deze die zich niet aan de reglementen houden. En bij keuze tussen behandeling en sterven de egoïsten achteruit schuiven. Op deze manier verliest de mensheid tegen covid 19.
 • Frank Blontrock

  9 maanden geleden
  Als we mogen tekenen om af te zien van verzorging zoals velen hier vragen, mogen we dan ook terug doen wat we willen
 1. Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieuze verdwijning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”

  Vader lanceert nieuwe oproep 20 jaar na mysterieu­ze verdwij­ning van zijn dochter: “Ik heb nog altijd hetzelfde nummer, in de hoop dat ze op een dag belt”

  Het is inmiddels twintig jaar geleden dat Louise Kerton, een 24-jarige Britse studente, van de aardbol verdween. Ze reisde door Europa en zou normaal met een ferry vanuit Oostende terug naar Dover varen. Ze kwam echter nooit aan. Nu doet haar vader een nieuwe oproep, hopend op enkele nieuwe getuigenissen of zelfs de samenwerking van de Belgische en/of Duitse politie.
 2. Recordaantal nieuwe besmettingen in 'coronahotspot’ Florida, ook ziekenhuisopnames bereiken nieuwe piek

  Recordaan­tal nieuwe besmettin­gen in 'coronahots­pot’ Florida, ook ziekenhuis­op­na­mes bereiken nieuwe piek

  In de Amerikaanse staat Florida zijn vrijdag 21.683 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds het begin van de pandemie, meldt persbureau Bloomberg op basis van gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het vorige record dateerde van begin januari en stond op ruim 19.100 besmettingen. Ook de ziekenhuisopnames stijgen onrustwekkend, terwijl nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd.