Volledig scherm
© AP

Politicoloog Van Aelst over impeachment: “Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbrengen”

Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump afgelopen woensdag, hangt Donald Trump een nieuw impeachment boven het hoofd. Peter Van Aelst, onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan UAntwerpen, is ervan overtuigd dat een impeachment geen oplossing zal bieden. Integendeel, volgens hem zullen de Trump-aanhangers zich nog meer verenigen. Ook Kamerlid en Amerika-kenner Theo Francken (N-VA) vindt impeachment geen goed idee. Dat heeft hij gezegd in de studio van VTM NIEUWS.

22 reacties

 • lodewijk maesen

  2 weken geleden
  en maar angst en paniek zaaien..ook expert corona toevallig?
 • Lucien Switten

  2 weken geleden
  De enige remedie is de beschuldigingen van verkiezingsfraude door een speciale aanklager of rechtbank te laten onderzoeken (niet door de aanvraag te seponeren dus). Als de democraten recht in hun schoenen staan zal blijken dat er geen geldige bewijzen zijn. Dat zal iedereen kalmeren. De democraten kregen toch ook een onderzoek naar vermeende Russische inmenging?
 • Bart Vyvey

  2 weken geleden
  Het commentaar van 2 buitenlanders (waarvan één wel degelijk tot de fanclub behoort) is géén reden om het niet te doen. En het hoeft niet eens tijdens zijn ambtstermijn te gebeuren. Na de 20ste kan het ook, zelfs met een gewone meerderheid ipv 2/3. Naast het schrappen van de voordelen die een ex-president krijgt (reisonkosten, bescherming secret service, enz) is er vooral het belang van het scheppen van een precedent. Kwestie van dergelijke zotte toeren in de toekomst te vermijden... Weg ermee!!
 • Annie Vancauteren

  2 weken geleden
  We mogen tevreden zijn dat we hier zo’ n goede politiek hebben Hier gaat tenminste nog alles correct in deze democratie.
 • David Hermans

  2 weken geleden
  Denk ik eerlijk gezegd ook, dan wordt hij een martelaar die binnen vier jaar opnieuw z'n slag kan slaan. Tegen dan is Biden rijp voor het rusthuis en wie zal er dan klaarstaan bij de Democraten? Net na de verkiezingen had ik eigenlijk al gehoopt dat Trump had gewonnen, dan waren we er binnen vier jaar (normaal gezien) vanaf. Nu zal het mogelijk pas na 8 jaar zijn. Niet vergeten mensen: 75 miljoen (!) van die pipo's hebben op deze gek gestemd!
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"