Dorothee Barth/dpa
Volledig scherm
© Dorothee Barth/dpa

Politici houden radicaal-rechtse AfD mee verantwoordelijk voor moorden

Veel politici in Duitsland houden de radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) onrechtstreeks medeverantwoordelijk voor de moorden in Hanau

20 reacties

 • hans voet

  1 jaar geleden
  Interessant. Gaan dezelfde dames en heren nu ook andere politieke partijen verantwoordelijk stellen voor misdaden die gesteld zijn door vluchtelingen ?
 • Michel Van Limbergen

  1 jaar geleden
  Dát is het enige wat de politiek doet, haar eigen schulden op anderen afschuiven! Allemaal wassen ze hun handen in onschuld en ondertussen wordt er niets gedaan aan de wantoestanden die er heersen! Allemaal volgelingen van Pontius Pilatus?
 • Gunter Verleyen

  1 jaar geleden
  En welke politici zijn dan verantwoordelijk voor de aanslagen gevoerd door extreem-islamisten? 9/11, Zaventem, Parijs (Bataclan), Nice, Straatsburg, London enz, de lijst is eindeloos
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Politieke recuperatie.
 • Marc Haaren

  1 jaar geleden
  De verantwoordelijke zijn de besturende partijen van de afgelopen jaren. Dit is een reactie, een gevolg, en wijzen naar rechtse partijen als verantwoordelijken verandert de waarheid niet
 1. Wie is Tobias Rathjen, dader van de aanslag in Hanau? “Hij dacht dat kinderen in VS ondergronds mishandeld en vermoord werden”

  Wie is Tobias Rathjen, dader van de aanslag in Hanau? “Hij dacht dat kinderen in VS onder­gronds mishandeld en vermoord werden”

  De vermoedelijke dader van de twee schietpartijen in Hanau heeft enkele dagen geleden nog een opvallende video op YouTube geplaatst. Dat melden de Duitse veiligheidsdiensten. Tobias Rathjen zou gehandeld hebben uit extreemrechtse motieven. In een opgenomen filmpje heeft hij het onder meer over “kinderen die mishandeld en vermoord worden in ondergrondse militaire voorzieningen in de Verenigde Staten”. Hij liet volgens ‘Die Zeit’ ook een racistisch traktaat van 24 pagina’s achter als “boodschap voor het Duitse volk”.
 2. Duitse minister van Binnenlandse Zaken Seehofer wil veiligheidsmaatregelen versterken

  Duitse minister van Binnenland­se Zaken Seehofer wil veilig­heids­maat­re­ge­len versterken

  Na de dodelijke schietpartijen in Hanau wil de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) de veiligheidsmaatregelen in Duitsland versterken. Vanavond nog zit hij samen met alle binnenlandministers van de respectievelijke deelstaten om te bekijken hoe "we de komende dagen de veiligheidssituatie nog beter kunnen waarborgen". Dat zei Seehofer bij een bezoek aan een van de geviseerde shishabars.