Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet.
Volledig scherm
Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet. © AP, ANP

Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet: “Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelijke autonomie”

In de Verenigde Staten is na een halve eeuw de abortuswetgeving teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet. Beroemdheden en politici laten zich nu negatief uit over de omstreden beslissing: “Dit heeft niets te maken met religie, dit heeft alles te maken met menselijkheid”.

28 reacties

 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Vrouwen proberen op het moment zelf hun abortus zo snel mogelijk te vergeten maar deze beroemdheden bewijzen dat abortus u blijft achtervolgen in uw hoofd, uw hele leven lang. Een 'ongeluk' is rap gebeurd en het is ook niet echt in proportie: een vrijpartij kan leiden tot een bevruchting en tot een nieuw leven. Ik ken talloze babies die 'ongelukjes' waren en die er toch zijn gekomen, tot immens geluk van de ouders, zowel de moeder als de vader!
 • Claude Broucker-Briké

  2 maanden geleden
  Abortus is moord. Goed nieuws dat abortus wordt verboden.
 • Andy De Schieter

  2 maanden geleden
  Elk nieuw burger is een potentiele arbeider voor de kapitalistishe rijken. En elke nieuw burger is een consument die geld opbrengt. Die bekijken dat op die manier.
 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Na hun wapenwetten uit de jaren 1700 nu ook een medische opvatting uit die tijd. Mooi toch zo een beetje gelovig en conservatief zijn. Heel veel lokale gekken gaan hier munt uitslaan en vele vrouwen in gevaar brengen met middeltjes en ingrepen die het daglicht niet mogen zien.
 • wim Goossens

  2 maanden geleden
  Dan moet het hooggerechtshof ook de wapenwet aanpassen en wapens verbieden want elk jaar worden er meer kinderen vermoord door wapens, die hebben ook recht op leven ...
 1. Polemiek in Italië over Russische "inmenging" bij aanstaande verkiezingen

  Polemiek in Italië over Russische "inmenging" bij aanstaande verkiezin­gen

  Een uitspraak van de voormalige Russische president Dmitri Medvedev, die de Europeanen donderdag opriep om hun "dwaze" regeringen te "straffen", heeft in Italië in volle kiescampagne tot controverse geleid. Italië heeft Oekraïne tot hiertoe, onder leiding van uittredend premier Mario Draghi, sinds het begin van de Russische invasie onvoorwaardelijk gesteund, onder meer door wapens en humanitaire hulp te leveren. Dat zou weleens kunnen veranderen indien de rechtse, meer Russisch gezinde coalitie, die in de peilingen voorop ligt, aan de macht komt bij de parlementsverkiezingen van 25 september.
 2. President Biden aangeslagen na abortusbesluit Hooggerechtshof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”

  President Biden aangesla­gen na abortusbe­sluit Hoogge­rechts­hof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”

  De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Staten kunnen daardoor zelf beslissen of ze abortus op hun grondgebied toelaten. “Ik sta gewoonweg versteld”, aldus Biden. Ex-president Donald Trump is daarentegen lovend over het besluit. Volgens hem “had het al veel eerder moeten gebeuren”.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Erdogan vreest voor gevechten rond Oekraïense kerncentrale Zaporizja: “We willen geen nieuwe Tsjernobyl”

  Erdogan vreest voor gevechten rond Oekraïense kerncentra­le Zaporizja: “We willen geen nieuwe Tsjernobyl”

  Turkije is bezorgd om het oorlogsgeweld rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja, die onder Russische controle staat. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan waarschuwde donderdag na afloop van de ontmoeting met zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres voor het risico op een “nieuw Tsjernobyl”. Guterres pleitte nogmaals voor de terugtrekking van de Russische troepen uit de grootste centrale van Europa.