EPA
Volledig scherm
© EPA

Polen wil noodtoestand uitroepen in grensgebied met Wit-Rusland

De Poolse regering heeft een wet klaar die de noodtoestand uitvaardigt in het grensgebied met Wit-Rusland. De maatregel wil een einde maken aan een stroom migranten die het land bereikt via de voormalige Sovjetrepubliek. Premier Mateusz Morawiecki bevestigde dinsdag dat de maatregel op het bureau van president Andrzej Duda ligt.

8 reacties

 • Charity Swinnen

  1 jaar geleden
  Groot hek in midden van middelandse zee zou ook goed zijn. Zinken van alle bootjes ipv redden zou de stroom van die zijde snel stoppen.
 • Lieve Burssens

  1 jaar geleden
  Van de EU hoef je niets te verwachten, dei hun zakken zitten al vol met oliedollars. Collaboratie heet dat in oorlogstijd.
 • yves van tongelen

  1 jaar geleden
  moest polen nu niet bij de eu zijn aangesloten, veel beter voor hun, zoiets was dan een doorreisland, toch geweldig voor hun, de problemen vertrekken terug, en iedereen die in een bootje naar england willen vertrekken mogen niet, en dan gaan we onze migratiecijfers als een probleem beschouwen, nee toch niet, je mag hier binnen, maar vertrekken mag niet?
 • Denis Stock

  1 jaar geleden
  En het zo eensgezinde Europa blijft weeral in gebreke.
 • Johan hendrickx

  1 jaar geleden
  Het zal van individuele landen moeten komen want als je op de EU moet wachten, loop je steevast ver achter de feiten aan!
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnende beelden tonen hoe overlevenden noodgedwongen langs rotswand moeten klimmen
  Play
  Griekenland

  Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnen­de beelden tonen hoe overleven­den noodgedwon­gen langs rotswand moeten klimmen

  De Griekse kustwacht is op twee verschillende plekken bezig met reddingsoperaties vanwege gezonken migrantenboten. Voor de kust van Lesbos zonk een boot met zo’n veertig mensen aan boord. Al vijftien lichamen werden geborgen en tot nu toe zijn vijf mensen gered. Op hetzelfde moment voer voor de kust van het eiland Kythira een zeilboot met zo’n honderd vluchtelingen op de rotsen, waarvan tachtig mensen tot nu toe gered konden worden. Op beelden is te zien hoe de migranten met een touw langs een rotswand moeten klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.